Tafelberg studio sessies album cover
image/svg+xml
Gepubliceerd op 22 maart 2022

Eerste album release uit de muziekstudio van de Tafelberg

‘’Eerst rapte ik alleen maar, maar nu zing ik ook. Door dit project ben ik uit mijn comfortzone gestapt.’ - Giavero (artiestennaam Youngggbraves)’’

Op 24 maart wordt ‘Toekomst Muziek - Tafelberg Studio Sessies’ gelanceerd, met muziek van Curtis Rapper, SDR, VLNTNO en YoungggBraves. Dit is het eerste album dat geproduceerd is in de muziekstudio van de Tafelberg. Bij het maken van dit album kregen jongeren de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Zowel jonge artiesten van buiten als in de Koppeling (JeugdzorgPlus-locatie van Levvel) hebben gebruik gemaakt van de muziekstudio.

Nieuws

Toekomstmuziek traject

Tijdens het Toekomstmuziek traject, onder leiding van Dherl Deekman, maakt elke deelnemer een plan van aanpak waarin doelen op muzikaal en sociaal emotioneel gebied staan. Dherl: ‘Ik geef de jongeren tools en competenties mee waarmee ze in het dagelijks leven verder kunnen. Puur praktisch zoals op tijd komen en het nakomen van afspraken. Maar ook duidelijk articuleren en het vertellen van jouw verhaal op een geloofwaardige manier.’ Rapper Rowan Vos (artiestennaam YXNGVOSS) heeft zelf ook op de Koppeling gezeten. Hij heeft het grootste gedeelte van het album opgenomen en gemixt.

 

Fysiek en mentaal vechten

Voor Giavero Sabajo, een van de deelnemers, was het traject een kans om zichzelf verder te ontwikkelen op muzikaal gebied. ’Ik heb leren werken met het muziekprogramma Logic. Eerst rapte ik alleen maar, maar nu zing ik ook. Ik ben uit mijn ‘comfortzone’ gestapt.’ Zijn nummer Puur gaat over zijn leven in Nederland. ’Door allerlei tegenslagen heb ik veel mensenkennis opgedaan. Die probeer ik nu te verwerken in mijn muziek.’ Giavero wil met zijn muziek een voorbeeld voor anderen zijn. ‘Om me heen zie ik dat mensen die niet mentaal sterk zijn voortdurend aan zichzelf twijfelen. Zonde, want veel van hen hebben echt talent.’ Zelf weet hij steeds beter wat hij wil. ’Ik trek graag op met mensen die dezelfde call hebben als ik. Met mensen die ook willen groeien en spreken over mental health. Ik wil meer dan alleen maar op feestjes alcohol drinken. Meer werken aan mijn carrière.’

Veel nummers op het album gaan erover hoe het is om niet begrepen te worden. En dat ‘’een stoer joch’’ ook gevoelens heeft en mensen kan missen die weg zijn. Sem en Valentino rappen over hun onder toezicht stelling (OTS), Giavero (Youngggbraves) over zijn leven toen hij hoog sportte.

Luister hier het album

Van pilot naar vaste studio in de Tafelberg

Aan de Tafelbergweg in Zuidoost staat nu het oude gebouw van de Koppeling (locatie voor gesloten jeugdzorg). In de nieuw te bouwen Tafelberg wonen straks 290 starters: studenten, jongwerkenden en jongeren die (enige) begeleiding nodig hebben. Door bewoners en professionals van Zuidoost te betrekken bij de transformatie van de Koppeling wil Levvel van geslotenheid naar openheid. De Tafelberg wordt een plek waar volop aandacht is voor talentontwikkeling van jonge makers. De ervaring die nu wordt opgedaan in de recording studio krijgt vervolg in de toekomst van de Tafelberg.

Dit project van Levvel is tot stand gekomen in samenwerking met HOBU: placemaking programma in Amstel III, stichting Toekomst Muziek en creative studio Vinger.nl. Met dank aan stadsdeel Zuidoost en de gemeente Amsterdam.

Misschien vind je dit ook interessant