466353178 meisje met capuchon
image/svg+xml
Thema

Omgaan met gedragsproblemen en criminaliteit

Vaak ruzie maken, agressief zijn, veel blowen, van huis weglopen en spijbelen. Je kunt door je gedrag flink in de problemen komen. Soms kunnen problemen zelfs zo hoog oplopen, dat je in aanraking komt met de politie of de reclassering. Misschien wil je wel een andere weg inslaan, maar weet je niet goed hoe. Wij helpen je om je leven weer op de rit te krijgen. Samen met je ouders of opvoeders. Of met andere mensen die belangrijk voor je zijn.

icoon overlast en criminaliteit wit
Gedrag en criminaliteit

Misschien herken je dit weI

In de problemen door je gedrag

Spijbel je veel? Ben je gestopt met school? Maak je veel ruzie of ben je vaak agressief? Heb je schulden? Blow je regelmatig of gebruik je alcohol, lachgas of xtc? Wellicht ben je weleens in aanraking gekomen met de politie of justitie. Misschien heb je meerdere delicten gepleegd en word je door de rechter gedwongen om wat aan je gedrag te doen. Of vind je zelf juist dat alles goed gaat, maar hebben anderen veel last van jouw gedrag. Of ben je je eigen gedrag zat, maar voelt het alsof er geen oplossing is voor jouw situatie?

Zo kunnen wij je helpen

Dat je steeds in de problemen komt, kan verschillende redenen hebben. Problemen thuis of op school bijvoorbeeld, schulden, verkeerde vrienden of psychische problemen. Samen met jou bekijken we hoe we je het beste kunnen helpen. En met je ouders of opvoeders én andere mensen die jij belangrijk vindt. Samen bekijken we wat het beste bij jou past. Want iedereen is anders. En elke oplossing dus ook.

Onze hulp bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Voorlichting voor jou en je ouders of opvoeders over de problemen waarmee je te maken hebt.
   
 • Trainingen en workshops, waarin je bijvoorbeeld leert met agressie om te gaan. Of hoe je anderen weer kunt vertrouwen en hulp kunt accepteren.
   
 • Je leven weer op de rit krijgen als je veel spijbelt of overlast veroorzaakt. Ook als je conflicten thuis hebt, of in aanraking bent geweest met politie. We helpen je om weer terug naar school te gaan. Of aan het werk te gaan.
   
 • Intensieve begeleiding en behandeling voor jongeren met een crimineel verleden. Wij helpen je in het maken van betere keuzes. We helpen je bijvoorbeeld om de afspraken met de reclassering na te komen. Of gaan met je mee naar een rechtszaak, als dat nodig is. We kijken wat jij nodig hebt. En spreken af bij Levvel of op een andere plek die voor jou prettig is. Samen met jou willen we voorkomen dat je nog een keer met politie en justitie in aanraking komt.
   
 • Psychiatrisch of psychologisch onderzoek. Want soms is het nodig om eerst goed te onderzoeken wat er precies aan de hand is.
 • Behandeling of intensieve begeleiding voor je hele gezin. 
 • Leren hoe je beter kunt omgaan met gedachten en gevoelens die je in de weg zitten. Door erover te praten. Of door te schrijven, tekenen of muziek te maken. 
 • Tijdelijk verblijf en behandeling. Zijn je problemen ernstig? En voel je je niet meer veilig in je eigen omgeving? Of voelen anderen zich niet veilig bij jou? Dan kan het helpen om tijdelijk bij ons te verblijven, totdat het weer beter met je gaat. Je kunt ook door de rechter in de gesloten jeugdhulp geplaatst worden. Dan mag je alleen met toestemming naar buiten. Je werkt daar aan je toekomst en aan de problemen die je dwarszitten.


Aanmelden IPA/IFA/R&B/ForensischeFormatie

Aanmelden andere hulp gedrag/forensisch