moeder het handen in het haar en kind op schoot 167786996
image/svg+xml

Zorgen om je kind? Levvel helpt

Praktische informatie voor ouders

Maak je je zorgen over je kind? Zijn er bijvoorbeeld problemen thuis, of op school? Is je kind angstig of somber? Spijbelt je kind vaak? Dan kun je bij Levvel terecht. Wij helpen jou, je kind en je gezin bij het oplossen van jullie problemen. Hieronder vind je praktische informatie. Over locaties, kosten, wachttijden en onze hulpverleners. En over de belangrijkste stappen in het proces: van aanmelden tot eindgesprek. 

Praktische informatie

Samen vinden we de best passende hulp 

Levvel biedt professionele ondersteuning en psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren, ouders, pleegouders, opvoeders en gezinnen. Van hulp bij het opvoeden tot de behandeling van psychische klachten. Daarbij kijken we altijd met elkaar wat je kind en je gezin écht nodig hebben. Vervolgens zoeken we samen met jullie naar de beste oplossing. Benieuwd naar ervaringen van andere ouders? Lees en bekijk hun verhalen.  

Voor wie is Levvel?

Hier vind je ons

Zo vraag je hulp aan

Hoe snel start de behandeling?

Welkom bij Levvel flyer

Jouw mening telt

Hulp bij Levvel? Zo werkt het
1
Aanmelden

Om hulp te krijgen bij Levvel, moet je kind eerst worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat. Maar je kan het ook zelf doen als ouder. Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van de huisarts, of een beschikking van de gemeente. Vervolgens bekijken wij of Levvel de beste plek is voor je kind. Of dat er misschien andere mensen zijn die nog veel beter kunnen helpen. Het Jeugdteam in jouw gemeente kan je kind ook aanmelden. Bij een verwijzing door de huisarts is het vaak noodzakelijk om dit team erbij te betrekken.

2
Wachten

Is Levvel inderdaad de juiste plek voor je kind? Dan plannen we een eerste afspraak in. Het kan zijn dat je een tijd moet wachten voordat je een eerste afspraak hebt. Soms duurt het een paar weken of maanden voordat jullie hulp kunnen krijgen bij Levvel. Dat is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig kun je in de tussentijd meestal alvast iets doen samen met je kind. Wij helpen jullie daarbij. Een wachtlijstcoach maakt samen met jullie een plan om de wachttijd zo goed mogelijk door te komen.

3
Kennismaken

Tijdens het eerste gesprek bespreken we waar je kind en jij mee zitten. Meestal ga je daarom ook mee naar het eerste gesprek. We maken graag kennis met jullie. Voor het eerste gesprek vullen jij en je kind een aantal vragenlijsten in. Die helpen ons om meer zicht te krijgen op de problemen. Met elkaar bekijken we wat jullie nodig hebben. En hoe wij jullie het beste kunnen helpen. Soms is daar eerst een uitgebreid onderzoek voor nodig. Is het duidelijk wat er precies aan de hand is? Dan maken we samen een plan hoe we de problemen gaan aanpakken en wat we samen willen bereiken.

4
Hulp bij Levvel gaat van start

Behandeling en begeleiding ziet er voor iedereen weer anders uit. Als ouder word je hier nauw bij betrokken. Meestal krijgt je kind gesprekken en oefeningen. Alleen, samen met jou of in een groep met andere kinderen. Bij ons op locatie, op school, of bij jullie thuis. Of je kind krijgt begeleiding in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op school. Soms krijgt je kind ook medicijnen. Dat gebeurt altijd in overleg met jou als ouder of opvoeder. Lees meer over de verschillende soorten hulp die Levvel biedt.

5
Evalueren

We bespreken regelmatig met jou, je kind en je gezin hoe het gaat. Voelen jullie je geholpen? Krijgen jullie weer grip op de situatie? Aan het eind van de behandeling is er een evaluatiegesprek. We bespreken dan met elkaar of de situatie beter is geworden en kijken of er misschien nog andere hulp nodig is.