vader draagt zijn zoontje op zijn nek, kijken lachend
image/svg+xml

Wil jij iets voor een kind betekenen?

Als pleegouder, gezinshuisouder of vrijwilliger?

Soms kunnen kinderen of jongeren (tijdelijk) niet thuis wonen. Of kunnen zij of hun ouders wel een steuntje in de rug gebruiken. Wil jij iets voor hen betekenen? Dat kan! Bijvoorbeeld als pleegouder, gezinshuisouder of vrijwilliger. Je hulp is meer dan welkom. 

Voor een kind

Wat past bij jou?

Pleegouder of gezinshuisouder

Wil je een kind of jongere in je gezin opnemen? Voor kortere of langere tijd, of tijdens weekenden en vakanties? Pleegouders zijn nodig! Iets voor jou?

Of misschien wil je van opvoeden je werk maken? Dan kun je solliciteren naar een baan als gezinshuisouder. Je biedt dan een thuis aan kinderen of jongeren die vaak veel hebben meegemaakt en soms al op verschillende plekken hebben gewoond.

Vrijwilliger

Als je jouw talenten, kennis en ervaring wil inzetten om kinderen en jongeren iets extra’s te bieden dan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Meld je dan aan als vrijwilliger. Je kunt bijvoorbeeld meehelpen bij activiteiten op een afdeling of extra ondersteunen bij uitjes of andere activiteiten met kinderen en jongeren. Denk aan kooklessen, huiswerkondersteuning of een yogaclinic verzorgen.