Topggz stempel
image/svg+xml

TOPGGz

Sommige kinderen en jongeren hebben zeer ernstige, complexe of zeldzame problemen. Dan is een specialistische behandeling niet genoeg. Er is dan ‘hoogspecialistische’ zorg nodig. Het TOPGGz-keurmerk laat zien bij welke organisaties of afdelingen je terecht kunt voor deze zorg.

Hoogspecialistisch

Levvel heeft 3 TOPGGz-keurmerken

Dwang, Angst en Tics (DAT)

Trauma en Gezin

Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie

Meer mogelijkheden

Als kinderen, jongeren of gezinnen niet voldoende geholpen zijn met eerdere behandelingen, dan is er de mogelijkheid om binnen onze TOPGGz-afdelingen hulp te krijgen. Zodat kinderen en jongeren met complexe problemen de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Ook voor een second opinion kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht bij een afdeling met een TOPGGz-keurmerk. En hulpverleners van andere organisaties kunnen contact met een TOPGGz-afdeling opnemen voor een consultatie. Wij denken graag met je mee als er twijfel bestaat over de diagnose of behandeling van een kind of jongere.

Omdat de TOPGGz-afdelingen hoogspecialistische hulp bieden, kunnen kinderen, jongeren en gezinnen uit heel Nederland hier terecht.

Strenge eisen

Het TOPGGz-keurmerk krijg je als organisatie of afdeling niet zomaar. Je moet aan strenge eisen voldoen. Zo moet je aantonen dat je hoogspecialistische zorg combineert met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek én het delen van je kennis. 

Andere TOPGGz-organisaties

Op zoek naar een TOPGGz-organisatie die op andere gebieden expert is?

Kijk dan op de website van TOPGGz