Pleeggezin
image/svg+xml

Ben je pleegouder?

Levvel staat voor je klaar

Wat heb jij nodig om goed voor je pleegkind of pleegkinderen te zorgen? Daar helpen we je graag bij. Je kunt altijd terecht bij je persoonlijke pleegzorgbegeleider. Om je op weg te helpen, vind je hier praktische informatie op een rij. 

 

Voor pleegouders

Je rechten en plichten

Wat zijn je rechten en plichten als pleegouder? Lees meer over: 

Gedragscode pleegouders Levvel

Privacybeleid

Rechten en plichten pleegouders

Rechten pleegkinderen 10+

Algemene voorwaarden

 

Ben je ontevreden?

Lees wat je kunt doen

 

Pleegouderraad

De pleegouderraad (POR) bestaat uit ervaren pleegouders en behartigt jouw belangen als pleegouder. Wat hebben pleegouders en -kinderen nodig? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kan het beter? De pleegouderraad informeert én adviseert Levvel over dat soort onderwerpen. Kritisch, onafhankelijk en proactief. Heb je een vraag? Wil je je ervaringen delen? Neem contact met ons op:

porlevvel@gmail.com

     

Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

Wil je leren van de de kennis en ervaring van andere pleeggezinnen? Expertise en inspiratie opdoen of delen? Kijk dan eens op de website van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen. Je vindt hier ook eenvoudig een pleegoudergroep bij jou in de buurt

 

Pleegzorg platform

Pleegzorg.nl ondersteunt pleegouders en professionals met een bibliotheek vol betrouwbare informatie over allerlei pleegzorg-onderwerpen. Speciaal voor pleegouders is er een leeraanbod over uiteenlopende pleegzorgonderwerpen en een besloten community. Binnen deze community kan je in contact komen met andere pleegouders. Wil jij als pleegouder van Levvel gebruik maken van de community? Meld je dan hier aan!

Het platform is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Jeugdzorg Nederland en alle aangesloten pleegzorgorganisaties (waaronder Levvel).

 

Magazine voor pleegouders

Thuismakers is een magazine van Levvel voor pleegouders en andere geïnteresseerden. We verrassen en verwonderen je graag met inspirerende artikelen en persoonlijke verhalen. Over alles wat te maken heeft met pleegzorg. Je leest praktijkverhalen, columns en interviews met pleegouders, pleegkinderen en andere deskundigen. Thuismakers verschijnt gemiddeld 2 keer per jaar.

Meer weten over pleegouder worden?
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.