Kunstpleegers
image/svg+xml
Gepubliceerd op 27 januari 2022

Tentoonstelling Kunstpleegers vanaf nu te zien!

Met het openen van de deuren van alle musea, is vanaf vandaag ook de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS te bezoeken in het Stadsarchief Amsterdam.

Nieuws

Met de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS blikken pleegjongeren, jongeren uit gezinshuizen en ‘eigen kinderen’ van pleegouders terug op de eerste lockdown in 2020. Zij maakten hun werk tijdens verschillende workshops gegeven door creatieve Amsterdammers. Aan de hand van de kunstwerken zien we hoe zij de periode van de lockdown hebben ervaren.

Kunstpleegers

De deelnemers deden niet alleen mee aan een creatieve workshop, maar kregen ook een workshop en rondleiding door het Stadsarchief Amsterdam. In de archieven ontdekten zij hoe de pleegzorg er vroeger uitzag en wat er in de loop der jaren veranderd is. Op de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS worden verhalen uit de geschiedenis van de pleegzorg afgewisseld met kunstwerken van de jongeren nu. Drie deelnemers hebben zelf de tentoonstelling ingericht.

KUNSTPLƎEGERS is van 27 januari t/m 27 maart 2022 te zien in de schatkamer van het Stadsarchief Amsterdam. De toegang is gratis.

Kun je niet wachten? Of bezoek je de tentoonstelling liever online?

Bekijk de tentoonstelling online


KUNSTPLƎEGERS is een samenwerking van Levvel, Stadsarchief Amsterdam en Stichting De Jeugd Van Nu. Met dank aan Fonds21 en Gemeente Amsterdam.

 

Bekijk de making of

Meedenken en meedoen

Wil jij ook meedenken en meedoen met activiteiten? Of wil jij je mening laten horen? Kijk dan eens op de pagina over medezeggenschap en participatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief Levvel