boekcover van het boek Tem je Draak, met daarop een illustratie van een kind en een draak
image/svg+xml
Gepubliceerd op 28 februari 2023

Tem je draak: handleiding voor behandelaren

De handleiding voor behandelaren voor ‘Tem je Draak’ is nu beschikbaar. ‘Tem je Draak’ is een versterkende groepstraining voor chronisch getraumatiseerde kinderen van 7 tot 12 jaar. De training bereidt de kinderen voor op vervolgtherapie en traumaverwerking. Wil jij als behandelaar de groepstraining ‘Tem je Draak’ geven?  Met deze handleiding kan jij aan de slag!

Nieuws

‘Tem je Draak’ is bedoeld voor kinderen die in een pleeggezin wonen, trauma- en stressor gerelateerde klachten hebben en nog niet kunnen of willen praten over hun traumatische ervaringen. In de training draait het om psycho-educatie over trauma, hechting en loyaliteit, lotgenotencontact en het aanleren van emotieregulatievaardigheden. De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten en geeft behandelaren zicht op de problematiek van de kinderen en op wat zij aan behandeling nodig hebben.

De ontwikkelaars van ‘Tem je Draak’, Nathalie Schlattmann, Melissa Goris, Samantha Regoli-Bakker en Ramón Lindauer, zijn werkzaam bij Levvel en het Amsterdam UMC.

Naast de groepstraining voor kinderen, is er de training ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’, voor hun (pleeg)ouders. Door beide trainingen te combineren wordt het effect vergroot. Bovendien voelen (pleeg)ouders zich beter in staat om met het vaak moeilijk te hanteren gedrag van het kind om te gaan. Levvel biedt zowel de training voor kinderen als voor de (pleeg)ouders.

De handleiding 'Tem je Draak' is verkrijgbaar via de uitgever Bohn Stafleu van Loghum:

Bestel Tem je Draak

 

 

De Levvel nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven en niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Lees de laatste editie