Illustratie van een meisje dat snachts angstig wakker wordt, de moeder zit op de rand van haar bed
image/svg+xml
Gepubliceerd op 14 oktober 2021

Nieuwe richtlijn ‘Signaleren traumagerelateerde problemen’

Hoe signaleer je als professional traumagerelateerde klachten bij kinderen en jongeren? En hoe zorg je ervoor dat ze de juiste hulp krijgen? De nieuwe richtlijn ‘Signaleren traumagerelateerde problemen’ voor jeugdhulp en jeugdbescherming, helpt je daarbij. Wil je er meer over weten? Volg dan het gratis webinar.

Nieuws

De richtlijn is ontwikkeld in nauwe samenwerking met praktijkdeskundigen, ervaringsdeskundigen, en afgevaardigden van de beroepsverenigingen van jeugdprofessionals (NIP, NVO, BPSW, Karakter, Pro Persona, UMC Utrecht, Psytrec, Kajak, Levvel en het NJI). Irma Hein, kinder- en jeugdpsychiater bij Levvel en Amsterdam UMC, is de hoofdauteur van de nieuwe richtlijn.

Bekijk de nieuwe richtlijn Signaleren traumagerelateerde problemen

Je vindt hier de complete richtlijn, de onderbouwing, de set werkkaarten en de informatie voor ouders.

Ben je benieuwd waar de nieuwe richtlijn ‘Signaleren van traumagerelateerde problemen’ over gaat? En wil je weten wat jij als professional kunt doen om traumagerelateerde problemen bij jeugdigen te signaleren? Irma Hein en Esther Kooymans (adviseur bij het NJi) vertellen er meer over in een webinar. Meld je dan aan voor het gratis webinar ‘Richtlijn Trauma’ op maandag 25 oktober van 13.00 tot 14.30 uur.

Aanmelden voor het webinar Richtlijn Trauma