Thuismakers zomer 2023
image/svg+xml
Gepubliceerd op 25 juli 2023

Thuismakers zomereditie 2023

Twee keer op vakantie gaan in de zomer, twee keer cadeaus krijgen op je verjaardag… Als je als pleegkind opgroeit in twee families, het thema van de nieuwste Thuismakers, heeft dat zo z’n voordelen, schrijft columnist Cas (15). Maar natuurlijk is het net zo goed ook zwaar weet hij uit de tijd dat hij veel heen en weer pendelde. Dat het steeds weer een verrassing is in welk bed je ligt als je wakker wordt bijvoorbeeld, of dat je je steeds moet aanpassen aan de regels die gelden in de verschillende gezinnen.

Nieuws
Thuismakers 2023

Pleegkinderen groeien op in twee families. Dat gaat het best als er verbinding is tussen die twee werelden en er goed wordt samengewerkt. Het is aan jou als pleegouder en aan ons als pleegzorgorganisatie de taak om de kinderen te helpen opgroeien in twee families. Soms letterlijk, als kinderen hun ouders bezoeken of er een deel van de week wonen. Soms in het hart, als er tijdelijk geen contact is.

In de nieuwste Thuismakers lees je verhalen die laten zien hoe mooi, hoe moeilijk, hoe ingewikkeld en hoe simpel pleegzorg kan zijn. Want dat is pleegzorg allemaal, schrijft onze hoofdredacteur Conny Zeilstra, coordinator Pleegzorg & Verblijf bij Levvel.

En verder in deze Thuismakers…

  • Weekendpleegouders Martijn en Max gaan iedere zaterdagochtend met pleegzoon Jayden (8) naar de klimhal en doen het verder rustig aan. ‘Dat hebben we geleerd. Uit enthousiasme bedachten we telkens iets anders als Jayden er was, maar hij was daarna dan zo overprikkeld van alle activiteiten dat hij zich onmogelijk gedroeg. Nu hebben de dagen meer structuur waarin ook gewone dingen thuishoren, zoals even naar supermarkt,’ vertelt Martijn.
  • Sebastian (10) en pleegmoeder Sunita (51) beginnen de schooldag met mediteren op de bank
  • Pleegzorgwerker Ulas over zijn drijfveer in het werk: ‘Ik wil me inzetten voor kwetsbare mensen’
  • Samuel Vermeulen (37) groeide op bij de Bhagwan in India en kwam daarna bij een pleeggezin in Nederland terecht. Hij schreef er een dik boek over. ‘Ik probeer het beste van die twee werelden te vinden.’
  • Mel (12) vraagt aan haar pleegmoeder Madelon (48) wat ze tot nu toe niet durfde te vragen
  • Pleegmoeder Joke krijgt een lintje van koning Willem Alexander. Al sinds 2005 vangt ze kinderen op. ‘In mijn hart is wel plek voor drie of vier kinderen tegelijk, maar we hebben de ruimte niet’

Pleegouders van Levvel krijgen het magazine thuisgestuurd. Ben je geen pleegouder? Geen probleem: je kunt onze Thuismakers online lezen, downloaden of bestellen via de webshop.

Bestel Thuismakers

Lees Thuismakers

Download Thuismakers

 

Ben jij geïnteresseerd in pleegzorg?

Geef je dan op voor een informatiebijeenkomst of vraag een informatiepakket aan via de pleegzorgpagina op de website. 

Voorgaande edities van Thuismakers:

Thuismakers #2 2022
Thuismakers #1 2022
Thuismakers #2 2021
Thuismakers #1 2021
Thuismakers #1 2020
Thuismakers #2 2019
Thuismakers #1 2019