IGT-k voor therapeuten
image/svg+xml
Gepubliceerd op 2 maart 2023

Handleiding voor therapeuten die IGT-K behandeling geven

Onlangs verscheen het boek ‘IGT-K Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen’, een handleiding voor therapeuten. Lees over het behandelmodel, de theoretische achtergrond en het behandelprotocol voor de beide therapeuten die samenwerken in deze behandeling: de EMDR-practitioner en de gezinstherapeut.

Nieuws

Veelbelovend

IGT-K is een intensieve behandeling voor kinderen van 6 tot 16 jaar die last hebben van problemen op het gebied van gehechtheid, trauma, gedrag en emotieregulatie, bij wie een eerste keus traumabehandeling niet lukt.

De kinderen kunnen te vermijdend zijn of te snel ontregelen. Bij IGT-K werken een EMDR-therapeut en een gezinstherapeut nauw samen, om de traumaverwerking mogelijk te maken. Dit wordt gedaan door middel van voorbereidende technieken die gehechtheid en zelfregulatie bevorderen.
Het gezin en het kind leren begrijpen op welke manier de huidige klachten gerelateerd zijn aan de gebeurtenissen in het verleden, en de relatie tussen het kind en de (pleeg-)ouder verbetert waarna de ouder het kind beter kan ondersteunen in de traumaverwerkingsfase.

IGT-K wordt onderzocht en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Het boek is de Nederlandse vertaling van de uitgave ‘Integrative Team Treatment for Attachment Trauma in Children’, van Debra Wesselmann, Cathy Schweitzer and Stefanie Armstrong  (Norton: New York, 2014). De auteurs die het boek bewerkten, zijn alle drie verbonden aan Levvel. Zij bewerkten ook het boek Integratief Opvoeden, Strategieën voor de opvoeding van kinderen met gehechtheidstrauma, dat gebruikt wordt in de gezinsbehandeling van IGT-K.

 

Bestel het boek IGT-K

 

De Levvel nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven en niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Lees de laatste editie

Misschien vind je dit ook interessant?