Poster VR-tool voor de behandeling van selectief mutisme
image/svg+xml
Gepubliceerd op 25 september 2023

Samen maken we het verschil voor kinderen die te bang zijn om te praten!

Help mee om de behandeling van kinderen met selectief mutisme te verbeteren. 

Nieuws

Kinderen met selectief mutisme durven niet te praten. Ze praten consequent niet in situaties waar dat wel verwacht wordt, zoals school. Een kind praat dan wel thuis, maar durft op school niets te zeggen. Experts van Levvel hebben eerder een innovatieve behandeling ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 18 jaar met selectief mutisme: ‘Praten op school, een kwestie van doen’. Nu is het tijd voor een volgende stap: een Virtual Reality Exposure tool. Deze VRE-tool helpt kinderen om makkelijker en beter te oefenen met praten. Dit verlaagt de drempel naar het praten en maakt de kans op succes groter.

We hebben jouw hulp nodig!

We hebben middelen nodig voor de ontwikkeling van de VRE-tool, de aanschaf van VR-brillen en laptops, en voor meer onderzoeksuren om de tool te perfectioneren. Jouw bijdrage, hoe klein of groot ook, is van harte welkom. Samen kunnen we deze innovatieve VRE-tool realiseren en de behandeling van kinderen met selectief mutisme verbeteren. 

Doe vandaag nog mee

Doneer via de QR-code hieronder of via deze button:

Doneer voor de VR-tool

Tikkie naar Stichting Steun Emma

Help je mee om meer mensen te bereiken? 

Download de flyer en deel hem uit!

Flyer VR-tool selectief mutisme

Poster VR-tool voor de behandeling van selectief mutisme

Meer weten over de VR-tool?

Lees hier meer over dit projectSamen kunnen we deze innovatieve VRE-tool realiseren en de behandeling van kinderen met selectief mutisme verbeteren. Laten we samen het verschil maken en deze kinderen een stem geven!  

De ontwikkeling van de VRE-tool is een project van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC, Levvel en het Visualisation Lab van de UvA.