handen schudden
image/svg+xml
Gepubliceerd op 14 februari 2023

Internationale uitwisseling dwang en misofonie

Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel en het Maudsley Hospital in Londen wisselen kennis uit over de behandeling van dwang en misofonie.

Nieuws

Het Maudsley Hospital heeft een centrum speciaal voor dwangstoornissen bij jeugd (South London and Maudsley - National and Specialist OCD, BDD and related disorders). De specialisten van het Maudsley Hospital en het expertisecentrum DAT van Levvel willen graag van elkaar leren en hun kennis delen. Levvel start met een online voordracht over misofonie, waarna het Maudlsey Hospital een presentatie houdt over body dysmorphic disorder (BDD).

De uitwisseling krijgt een vervolg met een werkbezoek van de collega’s van het Maudsley Hospital aan Levvel. Levvel heeft als enige in Nederland een kliniek voor kinderen en jongeren met een dwangstoornis. Hier zijn de Londenaren vooral in geïnteresseerd. Tijdens het werkbezoek worden zij in twee dagen meegenomen in het behandelaanbod en onderzoek van Levvel op het gebied van dwang en misofonie (inclusief de intensieve groepsbehandelingen en SPACE). De Engelse collega’s maken oa kennis met de intensieve dwangweek en doen een ronde langs de verschillende (dag)klinische behandelgroepen.

 

 

De Levvel nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven en niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Lees de laatste editie