Lisbeth Utens en de Young Unilver Managers staan in Rotterdam voor de Erasmusbrug met een checque van 5000 euro
image/svg+xml
Gepubliceerd op 1 november 2021

Young Unilever Managers halen €5000 op met sponsorloop voor selectief mutisme

Op 29 oktober liepen de Young Unilver Managers samen met hoogleraar Lisbeth Utens van Levvel een sponsorloop door Rotterdam. De deelnemers haalden met elkaar €5000 op voor selectief mutisme! Een prachtig resultaat!
 

Nieuws

Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel wil met het sponsorbedrag een virtual reality tool ontwikkelen om de behandeling van kinderen die uit angst niet praten, te verbeteren. De inzet van Virtual Reality Exposure biedt een unieke mogelijkheid om virtueel, op afstand, stapsgewijs naar het praten op school toe te werken. Door Virtual Reality in te zetten, kunnen de kinderen buiten school, thuis en in de therapiekamer a.h.w. “levensecht” (virtueel) en vaker oefenen, opdat de behandeling beter beklijft. Ze kunnen dan virtueel in de klas oefenen, interactief, met klasgenoten en de leerkracht.

Met deze tool kan het kind extra oefenen met sociale situaties in oplopende moeilijkheid, zoals praten met één iemand tot praten in een klas vol kinderen. Door te oefenen in verschillende settings, kan de behandeling beter beklijven en generaliseren naar andere situaties.

Draag jij dit project een warm hart toe? Je kan nog doneren! Jouw bijdrage is van harte welkom: naar de sponsorpagina. Met jouw bijdrage help de je de behandeling van kinderen met selectief mutisme vooruit!

De sponsorloop is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.