ervaringsverhaal meisje 12 op strraat
image/svg+xml

Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics

Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics is een van de 3 afdelingen van Levvel die een TOPGGz keurmerk hebben. En daar zijn we trots op!

TOPGGz afdeling
Logo TOPGGz erkend

Voor kinderen, jongeren en gezinnen

Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (DAT) is de plek voor kinderen en jongeren met moeilijk behandelbare, complexe of zeldzame aandoeningen op het gebied van:

 • dwangstoornissen (OCS)
 • angststoornissen
 • selectief mutisme
 • tics en Gilles de la Tourette
 • misofonie

Ook als je te maken hebt met combinaties van deze klachten, of als er nog andere psychische klachten spelen, kun bij ons terecht.

Wij zijn er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar uit heel Nederland. En voor hun gezinnen. Want die hebben soms ook extra ondersteuning nodig.

Voor professionals

Wij zijn er ook voor zorgprofessionals. Twijfel je over de behandeling of diagnostiek van een kind of jongere met deze klachten? Onze specialisten bieden ondersteuning bij de triage, diagnostiek en behandeling. Samen zorgen we ervoor dat we passende hulp bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De behandeling

Wij bieden hulp die het beste bij jou en je klachten past. Daarom is behandeling bij DAT altijd maatwerk. Niet te licht of te zwaar en niet te kort of te lang. De hulp kan bestaan uit een poliklinische behandeling, deeltijdbehandeling, dagbehandeling of klinische behandeling (opname).

De hulp die wij bieden is geschikt voor kinderen en jongeren met een normale intelligentie. Als je een lichte verstandelijke beperking hebt, kijken we samen met andere behandelaars van Levvel hoe we jou het beste kunnen helpen. Ben je verslaafd aan alcohol, drugs of bijvoorbeeld gamen? Dan adviseren wij om eerst de verslavingsproblemen aan te pakken. Je huisarts of iemand van het Ouder- en Kindteam, wijk- of jeugdteam kan je doorverwijzen naar een organisatie die je hiermee kan helpen.

Aanmelden

Om hulp te krijgen bij het expertisecentrum DAT moet je eerst bij ons worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat. Het kan ook zijn dat je ouders jou aanmelden met een verwijsbrief van bijvoorbeeld je huisarts of andere hulpverlener.

Meer informatie over aanmelden

Telefonisch spreekuur

Het DAT heeft een telefonisch spreekuur voor jongeren, ouders en professionals.

Met alle vragen over de behandeling van dwang, angst, tics, selectief mutisme en misofonie kun je ons bellen. Het telefonisch spreekuur is op:

 • Maandag van 12.00 tot 13.00 uur
 • Dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur
 • Woensdag van 13.00 tot 14.00 uur
 • Vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur 


Je bereikt ons via

088 054 70 00

Consultaties en second opinions

Professionals kunnen contact met ons opnemen voor consultaties en second opinions op het gebied van triage, diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met complexe dwang, angst, tics, selectief mutisme en misofonie. Hiervoor kun je contact opnemen met het aanmeldteam. Zij brengen je in contact met de juiste deskundige.
 

088 054 70 01

aanmelden@levvel.nl

Contact

Je vindt het expertisecentrum DAT op meerdere locaties van Levvel, waaronder:

 • Meibergdreef 5
  1105 AZ Amsterdam

   
 • Dr J.M. den Uyllaan 18-20
  1442 VS Purmerend

   
 • Rijksstraatweg 145
  1115 ZG Duivendrecht

088 054 70 00
steljevraag@levvel.nl

 

Meer weten over onze behandelingen?

Wetenschappelijk onderzoek

Naast de diagnostiek en behandelingen, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek helpt ons om de behandelingen te verbeteren. Het wetenschappelijk onderzoek doen medewerkers van Levvel samen met medewerkers van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC.

Meer weten?

Meer informatie over het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics vind je op de website van Stichting Topklinische GGz.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.