Drie leden van de Raad van Toezicht van Levvel brachten een bezoek aan het team Dialectische gedragstherapie voor adolescenten
image/svg+xml
Gepubliceerd op 17 juni 2024

Werkbezoek Raad van Toezicht: De Ster en Dialectische gedragstherapie

Wij vinden het belangrijk dat onze Raad van Toezicht goed op de hoogte is van wat er speelt binnen onze organisatie. Daarom gaan de leden regelmatig op werkbezoek. Vorige week bezochten een aantal leden, Astrid Creutzberg, Robert Grem en Fawzia Nasrullah samen met onze bestuurder Mariënne Verhoef, PI-school De Ster en het team Dialectische gedragstherapie voor adolescenten.

Nieuws

Een inspirerende middag bij De Ster

Kristianne van Wieringen, directeur van PI-school De Ster in Hoofddorp, leidde het gezelschap rond. De school is verbonden aan Levvel en biedt onderwijs en jeugdhulp aan kinderen van 4 tot 12 jaar met met problemen in hun leer- of persoonlijkheidsontwikkeling, of waar problemen spelen op sociaal-emotioneel, contactueel en/of cognitief vlak. Dankzij de samenwerking met Levvel, MOC 't Kabouterhuis en Altra, kunnen we een combinatie van onderwijs, behandeling en jeugdhulp bieden. Jeugdhulpverleners zijn een vast onderdeel van het schoolteam, wat kinderen helpt om zich beter te ontwikkelen.

Dialoog en Dialectische Gedragstherapie 

Op de Meibergdreef werden de bezoekers ontvangen door het team Dialectische gedragstherapie voor adolescenten (DGT-A). Zij legden uit wat DGT-A precies is. Met deze therapie leren jongeren door gesprekken en trainingen vaardigheden om beter met hun emoties om te gaan. Ook de ouders of opvoeders worden begeleid om beter met de thuissituatie om te leren gaan. 

Inspirerend werkbezoek

Astrid Creutzberg, Robert Grem en Fawzia Nasrullah waren onder de indruk van de toewijding en professionaliteit van onze medewerkers. Robert Grem: “Een inspirerend werkbezoek. Ik zie de samenhang en samenwerking binnen Levvel groeien.” Astrid Creutzberg voegde toe: “Met wat een liefde doen al deze mensen hun mooie werk! Het is nuttig voor ons om te zien hoe het er in de praktijk uitziet.” 
Een waardevolle middag dus!

Bezoek aan PI-school De Ster in Hoofddorp

Bezoek aan PI-school De Ster in Hoofddorp.