Thumbnail De Zorg van Morgen
image/svg+xml
Gepubliceerd op 25 oktober 2024

Podcast "Openheid in geslotenheid"

‘Openheid in Geslotenheid’ is de eerste aflevering van de podcast van EHDK. Teun en Jos gaan in gesprek met Levvel-collega's Frederique Coelman en Kevin Scholte over kleinschalige voorzieningen in de jeugdhulp. Waarom is kleinschaligheid beter voor jeugdigen? En wat komt er bij kijken om deze vorm van jeugdhulp te organiseren?

Nieuws

“In Nederland zaten in 2020 zo’n 1800 kinderen in de gesloten jeugdzorg en dat moet stoppen” zegt Margot Ende – van de Broek, directeur van stichting Het Vergeten Kind. Veel van deze plekken zijn inmiddels dicht maar toch verblijven er nog altijd zo'n 700 kinderen in de gesloten jeugdzorg. Wat zijn de alternatieven?

In deze aflevering gaat het over kleinschalige voorzieningen in de gesloten jeugdhulp. Waarom is dit beter voor jeugdigen? En wat komt er bij kijken om deze vorm van jeugdhulp te organiseren? Een gesprek met Frederique Coelman en Kevin Scholte van Levvel. Levvel is al een aantal jaar bezig met de sluiting van gesloten jeugdhulpvoorzieningen en de ombouw naar kleinschaligheid. Frederique en Kevin nemen ons mee in het ‘waarom’ en wat je tegenkomt als je dit wil organiseren.

Luister de podcast