magazine Samen 2022
image/svg+xml
Gepubliceerd op 3 oktober 2022

Magazine Samen: hoe werken we samen met kinderen, jongeren en (pleeg)ouders

Binnen Levvel zijn kinderen, jongeren en (pleeg)ouders altijd welkom om hun ervaring te delen en samen te werken. We doen ons best om voor iedereen een vorm te vinden die bij hen past, en om wat zij met ons delen te gebruiken om onze zorg te verbeteren. Om een inkijkje te geven in de dingen die we samen doen brengen we een keer per jaar een magazine uit: SAMEN. Hierin lees je alles over wat we binnen Levvel doen in samenwerking met kinderen, jongeren en (pleeg)ouders. Ook het magazine is gemaakt met hen samen!

Nieuws

In het magazine vind je allerlei voorbeelden van hoe we afgelopen jaar deze samenwerking zijn aangegaan. Denk aan (kunst)projecten en nieuwe initiatieven - zoals een podcast of het maken van filmpjes - en interviews met jongeren, (pleeg)ouders en ervaringsdeskundigen. 

Een greep uit de inhoud?

Wij vertellen vanuit onze ervaring als eigen kind van pleegouders wat wij belangrijk vinden en wat volgens ons heeft gewerkt’  - een van de initiatiefnemers voor het maken van filmpjes over ‘eigen kinderen’ in de pleegzorg.

Mijn tatoeage is mijn eerste litteken waar ik zelf voor heb gekozen’ - deelnemer aan fotografie project ‘Getekend door het leven’.

Je beseft hoeveel meer je op elkaar lijkt dan je op het eerste oog dacht’ - een deelnemer aan de training Werken met je ervaring.

Ik ben niet mijn dossier’ - een spread over de ervaringen van jongeren met hun dossiers.
Humor speelt een belangrijke rol, net als het beeldend maken’ - een ervaringsdeskundige over haar werk op de afdeling.

Benieuwd geworden?

Het magazine is uiteraard te vinden (in fysieke vorm) in de wachtruimtes van Levvel, maar is ook online te bekijken.

Magazine Samen 2022

Ben je in zorg bij Levvel en wil je graag iets vragen of sparren over jouw eigen ideeën op het gebied van samenwerken? Laat het weten via MEP@levvel.nl

Meer weten?

Jouw mening telt

Levvelen met ervaringskennis

Kunst & Creatief

Misschien is dit ook interessant?