Jeroen Legerstee (foto: Kirsten van Santen)
image/svg+xml
Gepubliceerd op 3 juni 2024

Jeroen Legerstee boegbeeld expertisecentrum Dwang, Angst en Tics

Jeroen Legerstee, hoogleraar innovatieve behandeling bij kinderen en jongeren met dwang, angst en tics, is het nieuwe gezicht van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (TOPGGz afdeling). Hij neemt deze rol over van Lisbeth Utens, die recent met pensioen is gegaan.

Nieuws

Jeroen Legerstee heeft veel ervaring als onderzoeker en GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog. Hij werkte bij het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, waar hij onderzoek deed naar innovatieve behandelingen zoals Virtual Reality, chatbots, e-health en zorg-apps. Als hoogleraar zal hij onderzoek doen naar nieuwe digitale behandelingen voor kinderen en jongeren met psychische problemen. Zijn doel is om de zorg beter en toegankelijker te maken en de effectiviteit van behandelingen te vergroten.

Digitale hulpmiddelen kunnen ook helpen om de zorg toegankelijker te maken. Jongeren die moeten wachten op hulp, kunnen alvast beginnen met digitale tools. Dit verkort de wachttijd en biedt hen alvast steun tot ze verdere behandeling krijgen.

Samen met Jeroen willen wij de zorg voor kinderen en jongeren met dwang, angst of ticstoornissen verbeteren door middel van digitale en innovatieve oplossingen.