logo van sexq op tompoucen
image/svg+xml
Gepubliceerd op 6 december 2022

De SexQ is online! Start het gesprek over seksualiteit en genderdiversiteit

Tijdens een feestelijk event werd op 1 december de communicatietool SexQ gelanceerd. Meer dan 100 professionals waren aanwezig bij de lancering in de LHBTI vriendelijke Maarten Lutherkerk in Amsterdam.

 

Nieuws

De SexQ is een gratis communicatietool, gemaakt door jongeren, behandelaren en andere experts, om het gesprek te starten over taboeonderwerpen als puberteit, relaties, seksualiteit en genderidentiteit Hulpverleners kunnen aan de hand van 7 thema’s die jongeren zelf willen bespreken en met de letterlijke zinnen zoals zij dit graag horen, het gesprek aangaan. Naast de SexQ is er ook de SexQ Medicatie, gericht om het gesprek aan te gaan over de seksuele bijwerkingen van psychofarmaca. De SexQ en SexQ Medicatie zijn traumasensitief, LHBTIQ inclusief en houden rekening met culturele en religieuze achtergronden.

 

Onze missie is om seksualiteit en genderdiversiteit bespreekbaar te maken in de jeugdhulp

 

Tijdens het event belichtten diverse sprekers de SexQ: Klarina Lingmont (Levvel), Andre van der Stoel (predikant Evangelisch Lutherse Gemeente), Annelou de Vries (Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie Amsterdam UMC), Kurtly Janga (Qpido/Levvel) en Sara Bungener (Levvel/Amsterdam UMC). Naast de inhoudelijke bijdragen verzorgden 2 jongeren een prachtig optreden voor de aanwezigen.

De SexQ helpt professionals het gesprek aan te gaan over seks en gender met jongeren en jongvolwassenen (14-25 jaar). SexQ is een samenwerking van Amsterdam UMC, Levvel en de FWOS.

De SexQ is gratis te downloaden:

Download de SexQ

Download de SexQ M

English version SexQ

 

Meer weten over SexQ en SexQ M?

Je leest het hier

Op de hoogte blijven van SexQ?

Volg SexQ op LinkedIn   

Of schrijf je in voor de SexQ-nieuwsbrief

SexQ-nieuwsbrief 

 

Vragen?

Mail naar:

sexq@levvel.nl

 

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.