aantal jongeren die hun ervaringskennis willen inzetten
image/svg+xml

Wil jij aan de slag met jouw ervaring in de jeugdhulp?

Zet je ervaringskennis in!

Ben jij ooit begeleid door een jeugdhulp-organisatie? En wil je nu anderen helpen, of de jeugdhulp verbeteren? Dan kun je je eigen ervaring gebruiken! Maar wat kan je doen en waar moet je beginnen? Jongeren en jongvolwassenen die betrokken zijn bij ExpEx en Levvel zetten het voor je op een rijtje.

Ervaringskennis

Bij Levvel zijn verschillende jongeren en jongvolwassenen actief die vanuit hun eigen ervaring in de jeugdhulp projecten opzetten en meedenken over nieuwe initiatieven. Wij werken daarbij samen met ExpEx. Zij hoorden dat veel jongeren en jongvolwassenen met ervaring in de jeugdhulp zich graag willen inzetten om de jeugdhulp te verbeteren, maar dat zij vaak door de bomen het bos niet meer zien. Waar moet je beginnen?

De ervaringsdeskundigen van Levvel en ExpEx hebben hier samen over nagedacht en informatie gebundeld. Ze geven tips over hoe je aan de slag kunt gaan om werk te maken van jouw ervaringskennis. Je vindt alles in de flyer ‘Aan het werk met je ervaringskennis’, die staat op de website van ExpEx.

ExpEx ervaringskennis