Tienermeisje met afgezakte zonnebril
image/svg+xml
Gepubliceerd op 28 augustus 2023

Training voor ouders van kinderen met een eetstoornis (Gooi en Vecht)

Wil je als ouder weten wat je zelf kunt doen als je kind een eetstoornis heeft? Wil je meer weten over de ontwikkeling van een eetstoornis? Maar vooral praktische tips krijgen? En ook andere ouders ontmoeten zodat je ervaringen kunt delen? Schrijf je dan in voor de training ‘help: mijn kind heeft een eetstoornis!’ 

Je leert alles over eetproblematiek, hoe je als ouder kunt helpen en wat er bij écht herstel komt kijken!

Nieuws

Het aantal jeugdigen met een eetstoornis neemt toe. En ook de wachttijden voor hulp worden langer. Voor ouders die te maken krijgen met een eetstoornis, is dat zwaar. Je hebt veel vragen en vooral behoefte aan handvatten hoe je je kind het beste kunt helpen.

En daar wil je het liefst zo snel mogelijk mee beginnen. Want we weten dat de kans op herstel het grootst is, als er snel gestart wordt met behandelen én de juiste hulp vanuit de directe omgeving.

In 6 bijeenkomsten van 2 uur krijg je informatie, praktische handreikingen en oefen je hoe om te gaan met je kind. Daarbij gaat het vooral over verbinding houden met je kind en verzet bieden tegen de wil van de eetstoornis. Ook komen de diverse behandelmogelijkheden in de buurt aan bod en er komt een kinderarts en diëtist tal van praktische tips geven. 

Wanneer

5 dinsdagen vanaf 26 september 2023 tot en met 7 november 2023. Alle
bijeenkomsten zijn van 16:30 tot 18:30 uur. Met uitzondering van 24 oktober in verband met de herfstvakantie.

Waar

De Kapel, 's-Gravelandseweg 144, 1217 GA Hilversum.

Voor wie

Ouders van kinderen met een eetstoornis woonachtig in de regio Gooi-en Vechtstreek.

Kosten

Geen.

Trainers

Petra Klaassen, Gezondheidszorgpsycholoog kind en jeugd bij Tergooi MC. Joline van Arnhem, Gezondheidszorgpsycholoog in de vrijgevestigde GGZ - Psychologenpraktijk van Arnhem

Aanmelden

Stuur een mail naar regio-zorgadministratie@levvel.nl o.v.v. ‘aanmelding oudertraining eetstoornissen Gooi- en Vechtstreek’ en je ontvangt een aanmeldformulier.

We nemen nog telefonisch contact met je op voordat de aanmelding definitief wordt. Vergeet niet om de data in je agenda te reserveren! Er is plaats voor maximaal 7 ouderparen of maximaal 15 personen.


Deze oudertraining is een initiatief van verschillende zorgaanbieders en de gemeenten in Gooi- en Vechtstreek