ervaringsverhaal meisje 12 op strraat
image/svg+xml
Thema

Eetstoornissen

Anorexia, boulimia of andere eetstoornis

De stap om hulp te zoeken bij een eetstoornis is vaak groot. Het vraagt lef om een eetstoornis onder ogen te zien en los te laten. Het maakt je soms radeloos, zeker als je herstel moeizaam gaat. Als hulp tot nu toe geen resultaat had, kunnen jij en je (pleeg)ouders of opvoeders bij Levvel terecht voor specialistische hulp.

eetstoornis

Eetstoornis behandeling: specialistische hulp 

Levvel biedt specialistische behandeling bij eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetstoornis NAO (Niet Anders Omschreven). Een multidisciplinair team behandelt jou en je gezin. Dat betekent dat meerdere professionals betrokken zijn, zoals een psychiater, psycholoog, systeemtherapeut en diëtist. Daarnaast zijn er ervaringsprofessionals beschikbaar. Dat zijn mensen die zelf een eetstoornis hebben gehad. Zij steunen jou en de mensen om je heen.

Tijdens het intakegesprek bespreken we met jou en je (pleeg)ouders of opvoeders welke hulp jij nodig hebt. Dit kan Levvel bieden:

Poliklinische behandeling eetstoornis

Het liefst behandelen we jou dichtbij huis. Dat noemen we poliklinische behandeling. Levvel heeft behandellocaties in Amsterdam (West, Noord, Oost, Zuid, Zuidoost), Duivendrecht, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Purmerend, Wormerveer en Zaandam.

Dagbehandeling eetstoornis (Amsterdam)

Is poliklinische hulp voor jou niet voldoende? Dan kan je dagbehandeling krijgen. Je komt dan enkele dagen per week naar Amsterdam, waar je individueel en in een groep hulp krijgt.

Weekend Booster-behandeling

Dit is een dagbehandeling, maar dan alleen op zaterdagen.

Eetstoornis kliniek

Heb jij een tijdelijke opname nodig? Dan kan je terecht in de kliniek. De kliniek staat open voor jongeren uit heel Nederland.

Scholing voor (pleeg)ouders en opvoeders

Krijgt je (pleeg)kind van Levvel behandeling voor een eetstoornis? Dan ondersteunen de behandelaren ook jou als opvoeder. Als opvoeder ben je een belangrijk onderdeel van het behandeltraject.

Consultatie & second opinion

Levvel biedt verwijzers consultatie bij eetstoornissen. Je kan ook een second opinion krijgen.

 

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Jouw traject hangt af van wat jij nodig hebt. Levvel betrekt altijd je (pleeg)ouders of opvoeders bij je behandeling. Dit zijn mogelijke onderdelen:

  • Informatie en voorlichting over eetstoornissen.
  • Gesprekken met een behandelaar en een diëtist. Je leert hoe je weer gezond kunt eten. En er is veel aandacht voor gevoelens van angst, paniek en machteloosheid die daarbij horen.
  • Cursussen en trainingen voor ouders en opvoeders. Hier leren ze hoe ze jou het beste kunnen helpen. En hoe je thuis met elkaar duidelijke afspraken maakt over eten.
  • Leren hoe je jouw problemen kunt verminderen, door je gedachten of gedrag te veranderen. Dat heet ‘cognitieve gedragstherapie’. Je leert bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt en je eigenwaarde verstevigt, los van de eetstoornis.
  • Behandeling van onderliggende problemen. We kijken wat er achter jouw eetstoornis zit. Hoe kunnen we jou daarmee helpen? Je kan bijvoorbeeld last hebben van trauma, depressie of ASS. Bij Levvel werken gespecialiseerde hulpverleners die jou hierbij kunnen helpen. Alle hulp op een plek.
  • Behandeling en therapie voor het hele gezin.

 

Aanmelden

Klinische opname is mogelijk voor jongeren uit heel Nederland. Alle overige behandelingen van eetstoornissen zijn voor jongeren uit de regio's Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland, Haarlemmermeer, Zuid-Kennemerland en IJmond, Amstelveen en Aalsmeer.

Hieronder staan de contactgegevens van het aanmeldteam. Zij plannen een intakegesprek. Is er na dat gesprek niet direct plek bij de gewenste behandeling? Dan kom je op een wachtlijst. Tijdens jullie wachttijd houden we contact om de tijd zo goed mogelijk te overbruggen.

aanmelden@levvel.nl

088 054 70 01

Herken jij een eetstoornis? Lees meer over de oorzaken en gevolgen van een eetstoornis op Brainwiki.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.