ervaringsverhaal meisje 12 op strraat
image/svg+xml
Thema

Veel met (niet) eten bezighouden

Anorexia, boulimia of andere eetstoornis

Ben je altijd bezig met eten? Probeer je zo min mogelijk te eten, omdat je bang bent om dik te worden? Of heb je vaak eetbuien? Lukt het niet om daarmee te stoppen? En probeer je de calorieën daarna weer kwijt te raken? Of ben je niet blij hoe je lichaam eruit ziet? Dan heb je misschien wel een eetstoornis. De bekendste eetstoornissen zijn anorexia nervosa, boulimia nervosa en eetstoornis NAO (Niet Anders Omschreven). 

Meer weten? Kijk op Brainwiki

eetstoornis

Eetstoornis behandeling: zo kunnen wij je helpen

Vaak is het nodig om eerst goed te onderzoeken wat er precies aan de hand is. We verzamelen zoveel mogelijk informatie over jouw klachten en jouw situatie. We praten met jou en je ouders en we vragen jullie om vragenlijsten in te vullen. Daarna kijken we welke hulp het beste past. Dat doen we altijd samen met jou en je ouders of opvoeders. Zodat jij je uiteindelijk weer goed gaat voelen. En jij je eigen leven weer op kunt pakken. Elke situatie en elk gezin is weer anders. En elke behandeling dus ook. De meeste kinderen en jongeren komen regelmatig bij ons langs voor een behandeling. Maar andere behandelvormen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld een behandeling in onze eetstoornis kliniek.

Lees meer over de soorten hulp van Levvel

Onze hulp bestaat bijvoorbeeld uit:

  • Informatie en voorlichting over eetstoornissen.
     
  • Gesprekken met een behandelaar en een diëtist. Je leert dan hoe je weer gewoon kunt eten. En er is veel aandacht voor gevoelens van angst, paniek en machteloosheid die daarbij horen. Deze gesprekken maken deel uit van een ambulante behandeling, dagbehandeling of van een behandeling in onze anorexia kliniek in Amsterdam.
  • Cursussen en trainingen voor ouders en opvoeders. Hier leren ze hoe ze jou het beste kunnen helpen. En hoe je thuis met elkaar duidelijke afspraken maakt over eten. 
  • Leren hoe je je problemen kunt verminderen, door je gedachten of gedrag te veranderen. Dat heet ‘cognitieve gedragstherapie’. Je leert bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt en je eigenwaarde verstevigt, los van de eetstoornis. 
     
  • Behandeling van onderliggende problematiek. We kijken naar de problemen die achter jouw eetstoornis zitten. Hoe kunnen we jou daarmee helpen? Je kan bijvoorbeeld last hebben van trauma, depressie of ASS. Bij Levvel werken gespecialiseerde hulpverleners die jou hierbij kunnen helpen. Alle hulp op een plek.
  • Behandeling en therapie voor het hele gezin.


Heb jij specialistische hulp nodig bij jouw eetstoornis? Levvel is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen. Niet alleen voor jongeren in Amsterdam, maar ook voor jongeren uit de rest van Nederland.

Aandacht voor het hele gezin

In de behandeling is er aandacht voor het hele gezin.

Lees hier wat dat betekent

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.