HB kinder-en jeugdpsychiatrie
image/svg+xml
Gepubliceerd op 9 februari 2022

Nieuw handboek kinder- en jeugdpsychiatrie nu verkrijgbaar

Ramón Lindauer (Amsterdam UMC en Levvel),  en Wouter Staal (Radboudumc en Karakter)stelden dit  nieuwe en praktische handboek samen. Met bijdragen van ruim 100 auteurs met elk hun eigen specialistische kennis binnen het vakgebied van de jeugd-ggz.  Het handboek ligt nu in de schappen.

Nieuws

Het handboek biedt up-to-date kennis over de diagnostiek en behandeling van psychische problemen bij kinderen en adolescenten. Vol up-to-date kennis voor studenten geneeskunde, kinder- en jeugdpsychiaters, huisartsen, kinderartsen, GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, kinder- en research-verpleegkundigen, maatschappelijk en forensisch werkers en voor iedereen die meer wil weten over de kinder- en jeugdpsychiatrie. Het boek draagt bij aan het versterken van goede zorg voor psychisch kwetsbare kinderen, adolescenten en hun ouders. Bij het boek is tevens een online leeromgeving beschikbaar, met tentamenvragen, interactieve casuïstiek en kennisclips.

Vanuit Levvel hebben de volgende medewerkers  bijgedragen aan dit nieuwe handboek: Chaim Huijser, Annelou de Vries, Irma Hein, Elisabeth Utens, Reino Stoffelsen, Arne Popma, Lucres Nauta-Jansen, Sara Bungener, Max Guldner, Frits Boer en Ariane Tjeenk.

Nieuwsgierig naar het handboek? Bestel het hier.