meisje staat voor een schoolbord waarop een gloeilamp is getekend
image/svg+xml
Gepubliceerd op 16 november 2020

Korte intensieve behandelingen voor tics en trauma

Twee van de drie TOPGGz afdelingen van Levvel presenteerden tijdens het online congres van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën op 5 november allebei een korte intensieve behandeling: een voor tics en een voor traumaklachten.

Nieuws

Tackle your Tics is een korte intensieve groepsbehandeling van vier dagen voor kinderen en jongeren met tics. Het behandelprogramma bestaat uit exposure en respons preventie en ondersteunende elementen, zoals workshops van ervaringsdeskundigen. Tackle your Tics wordt aangeboden door een multicenter samenwerkingsverband van Accare, Yulius, het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (TOPGGz afdeling van Levvel) en Stichting Gilles de la Tourette.

Het centrum voor Trauma en Gezin (TOPGGz afdeling van Levvel) presenteerde de -eveneens multicenter- TREASURE studie, waarin jongeren met (subklinische) PTSS een korte intensieve trauma (KIT) behandeling wordt aangeboden. KIT is een ambulant behandelprogramma waarin jongeren in 5 opeenvolgende dagen elke dag therapierondes EMDR, TF-CBT en psycho-motore therapie krijgen en ouders nauw worden betrokken.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.