Voor kinderen met een dwangstoornis organiseert Levvel een intensieve behandelweek
image/svg+xml
Gepubliceerd op 9 juli 2024

Intensieve behandelweek voor kinderen met dwang

Heeft jouw kind last van een dwangstoornis? Het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel organiseert opnieuw een intensieve behandelweek voor kinderen en jongeren met dwangklachten. Kinderen kunnen  vanaf vandaag worden aangemeld voor deze behandelweek, die plaatsvindt van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024. 

Nieuws

Extra ondersteuning 

De intensieve behandelweek is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar die worstelen met dwangklachten (OCD). Deze week kan een grote stap vooruit betekenen in het bedwingen van hun dwang. Het programma is geschikt voor kinderen die al bij Levvel in behandeling zijn, maar ook voor kinderen die elders worden behandeld en extra ondersteuning kunnen gebruiken. 

Wat kan jouw kind verwachten? 

Aan de intensieve behandelweek kunnen 6 tot 8 kinderen of jongeren meedoen. Het is dus een groepsbehandeling. De behandelweek bestaat uit 5 dagen, van 10:00 tot 15:00 uur. De methodiek richt zich voornamelijk op exposure- en responsepreventie, waarbij praktische oefeningen centraal staan. Dat wordt gedaan in kleine groepjes van 2 of 3 kinderen. Je kind zal bijvoorbeeld oefenen met iets aan te raken zonder direct de handen te wassen (om dat vol te kunnen houden, leidt een groepsgenoot uw kind af met afleidende spelletjes). Elke dag zijn er ook gemeenschappelijke momenten waar de groep samenkomt om de voortgang te bespreken en nieuwe plannen te maken. Dit biedt jouw kind de mogelijkheid om ervaringen te delen en te leren van anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. 

Ouders doen actief mee 

Bij Levvel weten we hoe belangrijk jouw rol als ouder is, zeker als je kind problemen ervaart. Daarom begint de behandelweek met een ouderbijeenkomst op 28 oktober. Daarin leer je meer over dwangklachten en krijg je informatie over het programma. Daarnaast vragen we jou en de huidige behandelaar om één dagdeel mee te doen aan de behandelweek. Zo kun je de technieken die je kind leert, thuis toepassen en verder ontwikkelen. 

Praktische informatie en aanmelden 

De intensieve behandelweek vindt plaats bij Levvel op de Meibergdreef 5 in Amsterdam Zuidoost (naast het AMC).  

Wil jij met je kind meedoen aan de behandelweek? Vraag dan de huidige behandelaar (van Levvel of van een andere organisatie) om je kind aan te melden. Aanmelden kan tot 1 september 2024 via Isabella Boon:

l.boon@levvel.nl

Meer informatie  

Wil je meer weten over de intensieve behandelweek? Je leest het in de informatiebrief: 

Informatiebrief intensieve behandelweek dwang  

Of neem contact met ons op tijdens het telefonisch spreekuur van het expertisecentrum Dwang, Angst en Tics: op maandag 12.00 – 13.00 u, dinsdag 13.00 – 14.00 u, woensdag 13.30 – 14.30 u, donderdag 12.00 – 13.00 u, vrijdag 12.00 – 13.00 u. Je kunt ons bereiken via: 

020 – 890 10 00