wethouder Marjolein Moorman opent de week van de pleegzorg in Amsterdam
image/svg+xml
Gepubliceerd op 2 november 2023

Amsterdamse kick-off Week van de Pleegzorg

Marjolein Moorman, de Amsterdamse wethouder met de portefeuille Jeugd, gaf op 1 november in Amsterdam het startsein voor de Week van de Pleegzorg. In haar speech vroeg zij aandacht voor het grote tekort aan pleeggezinnen in de regio Amsterdam. Er zijn zeker 150 extra gezinnen nodig!
 

Nieuws

Bij de kick-off in Amsterdam-Noord legden medewerkers van Levvel en JA Jeugdspecialisten Amsterdam deurmatten neer. Ze symboliseren het ‘tweede thuis’ dat we zoeken voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen - een plek in een huis, maar vooral een plek in ons hart.


Wethouder Moorman sprak met pleegjongeren en pleegouders. Zij lieten weten: misschien kun je geen pleegouder worden, maar kun je wel wat anders doen. Wie weet heeft een buurtgenoot een pleegkind en kun je een keer voor hen koken, een luisterend oor bieden, of hen meenemen voor een leuk uitstapje. Elke bijdrage telt!


De middag werd muzikaal omlijst met een optreden van Chlo, een ervaringsdeskundige jongere die stage loopt bij het EKT huis van Levvel.


Overweeg je pleegzorg? Doe de test op Pleegzorg Nederland en bekijk of het iets voor jou is. Of kom naar een informatiebijeenkomst van Levvel Pleegzorg, geheel vrijblijvend. Samen maken we een verschil.