Jongetje met turquoise hoodie
image/svg+xml

Zorgen over de ontwikkeling van je peuter of kleuter?

Merk je dat je kind achterblijft met lopen of praten? Speelt je kind niet zoals andere kinderen? Of huilt je kind steeds? Als je je zorgen maakt, is het goed om hulp te zoeken. Want jij kent je kind tenslotte het beste.

Bespreek het op het consultatiebureau, Centrum Jong, Centrum Jeugd en Gezin of met de huisarts. Als het nodig is, verwijzen zij je door naar het Specialistisch kindcentrum. Dat is er voor kinderen van 1½ tot 7 jaar, waarbij de ontwikkeling of opvoeding moeizaam verloopt.

Peuter of kleuter

Zo kunnen wij je helpen 

Een pedagogisch medewerker observeert het gedrag van jouw kind op school, thuis of op de opvang. Zo ontstaat een goed beeld van jouw kind. De pedagogisch medewerker geeft je advies en ondersteunt je als dat nodig is.

Je kunt bij ons terecht voor: 

Wie helpen jou?

Het Specialistisch kindcentrum werkt met een multidisciplinair team. Aan dit team zijn jeugdzorgwerkers, een gedragswetenschapper, een logopedist, fysiotherapeut en speltherapeut verbonden. Zij kijken welke hulp jouw kind nodig heeft, zodat je kind optimaal wordt gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling.

Contact

Het Specialistisch kindcentrum is gevestigd in Wormerveer en in Purmerend en is er voor kinderen uit de Zaanstreek en Waterland.

Lees meer over hoe Levvel hele jonge kinderen en hun ouders kan helpen