Whang kindoproepje
image/svg+xml

Whang (11) zoekt weekendpleeggezin

Naam: Whang (11)
Regio: Zaandam
Gezocht: Weekendpleeggezin

Whang woont samen met zijn Chinese ouders en oudere broer van 17 in regio Zaandam. Het is voor Whang en zijn ouders fijn als hij een vast weekendpleeggezin heeft. Het liefst met andere kinderen waar hij een leuk weekend kan hebben. En zijn ouders even ontlast worden van de zorg. 

Pleegzorg

Whang wil het graag goed doen, hij is een lief jongetje dat van gamen houdt. Hij kijkt graag series. Zit op voetbal en heeft zwemles. Ook vindt hij het erg leuk om bordspelletjes te doen en hij houdt van buitenspelen. Wuhan kan zichzelf aankleden, douchen, tandenpoetsen, zelf broodje smeren of een boodschap halen. Hij heeft hier wel soms aanmoediging bij nodig. 

Whang is een fysiek gezonde jongen die goed eet, hij heeft soms tics dan maakt hij geluidjes en trilt hij met zijn benen. Op zaterdag zit hij op voetbal. Ook zit Whang op zwemles.

School

Whang heeft een achterstand in de taalontwikkeling en hij zit op passend onderwijs. Door de achterstand in zijn taalontwikkeling heeft hij een kleinere woordenschat. Belangrijk om korte duidelijke zinnen te gebruiken en dingen visueel maken bv met pictogrammen te werken.

Whang is geliefd bij zijn klasgenootjes en zijn leerlijn is gezien zijn cognitieve ontwikkeling goed. In de klas kan hij soms op een negatieve manier aandacht vragen waardoor andere kinderen onrustig worden. Hij kan een lieve en rustige jongen zijn maar hij kan ook boos worden uit frustratie. Na een periode minder dagen naar school te gaan, gaat hij nu weer 4 dagen naar school. Op vrijdag gaat hij naar een zorgboerderij. Hij heeft dan contact met dieren maar daar is hij niet heel erg in geïnteresseerd.

Vrienden

Whang heeft wat ondersteuning nodig bij het leggen van contact met kinderen en volwassenen, hij is wat verlegen en vindt het ook soms lastig te bedenken wat hij voor zichzelf kan doen. Whang heeft hierin wat aansturing nodig door te benoemen dat hij kan gaan fietsen of buiten spelen anders zit hij veel op zijn telefoon.

Weekendpleeggezin

Voor Whang zoeken we een weekendpleeggezin liefst met kinderen of met kinderen in de buurt bij voorkeur in de regio Zaandam zodat hij naar de voetbal kan blijven gaan op zaterdag.

 

Meer weten? 

Mail onze consulenten

of bel 088 054 82 05
Onze consulenten zijn van 9-17 uur bereikbaar. 

(Er is een stockfoto gebruikt)