Moeder met twee kinderen maakt een selfie, ze lachen en kijken in de camera
image/svg+xml

Voor wie is Levvel?

Wij zijn er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar die ondersteuning of psychiatrische zorg nodig hebben. Ook hun ouders of opvoeders kunnen bij ons terecht. En broers of zussen. Want ook zij kunnen soms wel wat hulp gebruiken. Welke hulp je bij ons kunt krijgen, hangt af van je leeftijd, woonplaats of zorgverzekering. En soms ook van je klachten. Hieronder lees je hoe dat zit.

Voor wie is Levvel?

Nog geen 18? Dan kijken we waar je woont

Als je nog geen 18 bent, bepaalt jouw woonplaats welke hulp je bij Levvel kunt krijgen. Dat zit zo: gemeenten en jeugdhulpregio’s kopen jaarlijks zorg in voor hun inwoners. Welke hulp ze inkopen, verschilt per gemeente, en dus ook per woonplaats. Daarom kijken wij altijd goed met welke ingekochte hulp wij jou het beste kunnen helpen.

Je kunt bij Levvel terecht als je uit één van deze regio’s komt:                    

  • Amsterdam-Amstelland 
  • Zaanstreek-Waterland
  • Gooi en Vechtstreek (inclusief de gemeenten Weesp en Wijdemeren)
  • Haarlemmermeer
  • Zuid-Kennemerland en IJmond  (aanmelden via Planet Young)
  • Flevoland

Kom je niet uit één van deze regio’s? En heb je ingewikkelde klachten?

Dan kun je ook bij ons terecht. Wij zijn tenslotte niet voor niks de specialisten voor jeugd en gezin! Kinderen en jongeren met hele ingewikkelde en moeilijk te behandelen klachten, kunnen bij ons terecht, ongeacht waar in Nederland ze wonen.

18 of ouder? Check dan je zorgverzekering

Voor jongeren van 18 jaar en ouder kopen de zorgverzekeraars hulp in bij Levvel. Het maakt dan niet uit in welke regio of gemeente je woont, maar wel bij welke zorgverzekeraar je jouw zorgverzekering hebt afgesloten. Ben je verzekerd bij ENO (HollandZorg, Salland)? Dan worden de kosten voor behandeling bij Levvel niet vergoed. Deze verzekeraars hebben (nog) geen contract met Levvel afgesloten. Kijk dus van tevoren of jouw zorgverzekeraar hulp van Levvel vergoedt. Is dat niet zo? Bel met je zorgverzekeraar en vraag naar het zorgbemiddelteam. Soms wordt na overleg toch toestemming gegeven om de zorg van Levvel vergoed te krijgen.    

Voor hulp die door de zorgverzekeraar wordt vergoed, geldt een verplicht eigen risico. Voor 2023 is dit € 385,-. Dit bedrag kan hoger zijn als je bij het afsluiten van de verzekering gekozen hebt voor een hoger vrijwillig eigen risico.

Ben je bij de aanmelding 18 jaar of ouder? Dan kijken we waar jij het beste geholpen kan worden: in de jeugdhulp of in de volwassenzorg. Ben jij het beste op je plek in de jeugdhulp? Dan starten we zo snel mogelijk met de begeleiding of behandeling. 

Best lastig, al die regels. Kom je er niet uit?

Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je verder.

Aanmeldteam 088 054 70 01

aanmelden@levvel.nl

Vraag direct hulp aan

Waarmee kunnen we je helpen?