Kindoproepje Susan en Fiona
image/svg+xml

Susan (10) en Fiona (8) zoeken een tijdelijke thuis in de Zaanstreek

Naam:  Susan (10) en Fiona (8)
Regio: Zaanstreek
Gezocht: een pleeggezin voor ongeveer een jaar

Susan en Fiona zijn enorm leuke, lieve, zelfbewuste en beleefde kinderen die al veel hebben gezien en meegemaakt. Zij zijn zelfredzaam maar vinden het ook fijn om vertroeteld te worden. Beide kinderen houden ervan om buiten te spelen.  Er is een liefdevolle band tussen moeder en de kinderen. Het netwerk probeert waar nodig ook om te ondersteunen.

Pleegzorg

Zowel moeder als oma vinden het ontzettend belangrijk dat het netwerk nauw betrokken blijft bij de kinderen en er zullen dan ook meteen duidelijke omgangsafspraken gemaakt worden. Het zou fijn zijn als er een gezin gevonden wordt in de Zaanstreek. Beide kinderen gaan daar naar de reguliere basisschool, waar zij goede contacten hebben.

Susan

Susan is een meisje van 10 jaar. Ze is heel creatief en motorisch heel sterk; zo zit zij bij de talent klas van circus les. Op school gaat het niet heel goed met haar, zij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter op de lesstof met name bij rekenen. Vermoedelijk komt dit niet door haar cognitieve vermogen, maar door haar onvermogen om zich te concentreren. Susan voelt zich erg verantwoordelijk voor moeder en maakt zich veel zorgen over haar. Dit uit zich bijvoorbeeld in heimwee als ze niet bij moeder is. Bij haar moeder kan zij opstandig gedrag laten zien. Dit wordt bv. op school niet herkent. Susan speelt leuk en graag met andere kinderen. Ze houdt veel van dieren, met name katten. Ze heeft veel vriendinnetjes.

Fiona

Fiona is een jongen die heel graag een meisje wil zijn en zo ook wil worden benaderd. Sinds enkele maanden noemt zij zich zelf Fiona. Ook Fiona heeft het lastig op school en ook bij haar staan concentratieproblemen op de voorgrond. Zij is heel creatief: tekent graag en speelt fantasie spel met de poppen. Fiona was enorm hecht met zijn stiefvader en vindt het dan ook vreselijk dat er op dit moment geen contact kan zijn. Fiona heeft op balletles gezeten, is creatief en vindt het leuk om te ontwerpen. Het liefst ontwerpt zij jurken. Ook speelt ze graag met poppen of als prinsesje. Zij maakt zich zorgen om haar moeder, met name als zij benauwd is. Zij kan goed met andere kinderen spelen. Fiona wordt op haar huidige school enorm geaccepteerd.

Voor Susan en Fiona zoeken wij een fijn pleeggezin waar zij de tijd kunnen overbruggen tot moeder er weer volledig voor hen kan zijn.
 

Meer weten? 

Mail onze consulenten

of bel 088 054 82 05
Onze consulenten zijn van 9-17 uur bereikbaar. 

(Er is een stockfoto gebruikt)