tiener meisje armen over benen
image/svg+xml

Pinq: een veilige plek met begeleiding en behandeling

Heb jij te maken met seksueel geweld? Of zit jij in een relatie waarin jij jezelf volledig hebt weggecijferd?  

Verblijf en behandeling bij Pinq

Ben jij het slachtoffer geworden van een loverboy? Ben je in de mensenhandel terechtgekomen of zit je in een relatie waarin je jezelf volledig hebt weggecijferd? Wij kunnen je helpen. Om gezonde en veilige keuzes te maken, om uit het circuit van de mensenhandel te komen en om een zelfstandig leven op te bouwen, zonder geweld en uitbuiting. De hulpverleners van Pinq zijn er voor jongeren van 12 tot 18 die met deze problemen te maken hebben. Voor de veiligheid van de jongeren bevindt Pinq zich op een beschermd adres in Amsterdam.

Tijdens je verblijf bij Pinq volg je verschillende behandelingen, waarmee je werkt aan het versterken van je zelfstandigheid. Als je behandeling bij Pinq erop zit en je terug naar huis of een andere plek gaat, kunnen de hulpverleners je ook daarna nog begeleiding bieden. Zodat je er niet alleen voor staat.

 

Crisiscentrum Meisa

Als jij door seksueel geweld (misbruik, aanranding, verkrachting of het contact met een loverboy) gevaar loopt, kan het nodig zijn om je naar een veilige plek te brengen. Het crisiscentrum Meisa bevindt zich op een beschermd adres in Amsterdam. Hier bieden hulpverleners meisjes van 12 tot 18 jaar die door seksueel geweld acuut hulp nodig hebben, een veilige en warme plek. Je kan er tot rust komen en je kan er (medische en psychische) hulp en begeleiding krijgen. Met wekelijkse gezinsgesprekken worden ook je ouders of andere voor jou belangrijke mensen betrokken bij het hulptraject.

Bij Meisa verblijven maximaal 8 meisjes en je kunt er maximaal zes weken blijven. Daarna laten we je niet zomaar los, maar zorgen ervoor dat jij en je ouders of andere mensen die voor jou belangrijk zijn verder geholpen worden. Bijvoorbeeld met gezinstherapie, behandeling en begeleiding. Als je na de zes weken nog niet terug kunt naar huis of een andere woonplek, kijken we waar je verder geholpen kunt worden om je leven weer op de rails te krijgen.