ouders in gesprek
image/svg+xml
Gepubliceerd op 10 juli 2024

Zorgen voor jezelf, hoe dan?

Het thema van het Oudercafé van juni was 'Hoe zorg je goed voor jezelf?' Als ouder begrijp je als geen ander de uitdagingen die komen kijken bij de opvoeding. Vooral wanneer het met je kind wat moeilijker gaat. Het kan dan lastig zijn om ook goed voor jezelf te zorgen. In het Oudercafé deelden ouders ervaringen en tips met elkaar.

Nieuws

Een van de tips was het inschakelen van een zorgoppas. Veel ouders wisten niet dat dit bestaat en dat het soms (gedeeltelijk) door de gemeente vergoed kan worden. 

Daarnaast werd er gesproken over het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (PGB). Veel ouders ervaren dit als ingewikkeld en tijdrovend. Zeker als je al veel zorgen hebt, kan dit veel van je vragen. Wist je dat je hulp kunt krijgen bij het aanvragen van een PGB? Er zijn zelfs cursussen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website: Wie kan je helpen met je PGB-aanvraag. 

De deelnemers aan het Oudercafé gaven ook aan behoefte te hebben aan meer lotgenotencontact en mogelijkheden om een buddy te vinden voor hun kind. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat en ervaringen kunnen delen met anderen in een vergelijkbare situatie, kan veel steun bieden. Want als het beter gaat met je kind, gaat het vaak ook beter met jou als ouder. De Ouderraad neemt dit mee in de gesprekken met medewerkers van Levvel. 

In het najaar organiseren we weer een Oudercafé. Wil je je hiervoor alvast opgeven? Of vind je het leuk om te helpen met de organisatie? Laat het ons weten via: 

ouderraad@levvel.nl