gebiedsbericht adam
image/svg+xml
Gepubliceerd op 14 april 2022

Gebiedsgericht werken: dichtbij jou

Om zo dicht mogelijk bij de kinderen, jongeren en gezinnen te zijn en ze in de eigen omgeving de best passende hulp te kunnen bieden, gaat Levvel gebiedsgericht werken. In Amsterdam zijn we als één van de 10 kernpartners (hoog) specialistische jeugdhulp, gestart met gebiedsgericht werken en gebiedsgericht organiseren van de zorg. In 6 integrale Levvel gebiedsteams werken hulpverleners vanuit de jggz, jeugd- en opvoedhulp en jeugdhulp bij lvb samen in één team. Van specialistisch ambulant hulpverlener tot kinder- en jeugdpsychiater.

Nieuws

Waarom gebiedsgericht werken?

Als ‘specialisten voor jeugd en gezin’ zijn we daar waar het nodig is. Waar gezinnen wonen, waar kinderen en jongeren naar school gaan, buiten spelen en naar hun sportclub of dansles gaan. Levvel biedt doelmatige en efficiënte (hoog) specialistische jeugdhulp. Onze hulp is snel inzetbaar, van hoge kwaliteit en passend bij de hulpvraag van kinderen, jongeren en ouders. Hun hulpvraag bekijken we vanuit onze brede expertise, bij voorkeur ambulant en vanuit het leefgebied van gezinnen. We werken gebiedsgericht en flexibel en zorgen voor de juiste expertise op de juiste plek op het juiste moment. Hiermee willen we crisissen en uithuisplaatsingen voorkomen.
Dit lukt het beste met korte lijnen tussen professionals, bijvoorbeeld tussen de generalistische Ouder- en Kindteams en de specialistische jeugdhulp van Levvel. Maar ook het snel kunnen schakelen met het onderwijs of met huisartsen en medisch specialisten is van belang, zodat er snel en persoonlijk kan worden afgestemd.

Gebiedsteams

In Amsterdam zijn 6 integrale gebiedsteams gestart. De grootte van de gebiedsteams én de expertise is gebaseerd op de opgaven per stadsdeel. Amsterdam Centrum/Zuid vraagt bijvoorbeeld om iets geheel anders dan Amsterdam Zuidoost. De gebiedsteams gaan dit jaar stapsgewijs nauwer samenwerken met de verwijzers in het stadsdeel (huisartsen, Ouder- en Kindteams en Jeugdbescherming) en met de overige 9 kernpartners. Dit jaar zullen ze ook vanuit een locatie in het stadsdeel gaan werken.
Ook in de andere regio’s waar Levvel actief is, wordt het gebiedsgericht werken ingevoerd.

Bekijk hier de visual gebiedsgericht werken.

Misschien vind je dit ook interessant?