jongedame rood haar muts
image/svg+xml

020 lidmaatschap: 24/7 extra hulp voor als het even niet gaat

Trek aan de bel

Heb jij weleens het gevoel dat het allemaal te veel is? En kun je op zo'n moment extra professionele hulp gebruiken? Medewerkers van 020 staan kosteloos dag en nacht voor jou klaar. 

Voor wie 

Wij zijn er voor jongeren van 12 tot 23 jaar die al hulp krijgen binnen jeugdhulp en/of jeugd ggz. Dat kan op een groep zijn, een gezinshuis, een pleeggezin of gewoon thuis.
 

Hoe en wanneer schakel je 020 in

Je kunt ons altijd (ja echt altijd!) bellen of appen. Je kan ook bij ons langskomen of zelfs een nachtje blijven slapen. Als je bijvoorbeeld even moet bijkomen na een lastige schooldag, van gedachten wil wisselen over een ruzie die je hebt gehad of als je wil ontspannen rondom een spannende afspraak. Wij nemen die zorg niet over, maar springen bij. De regie ligt in jouw handen.

Jij bepaalt 

Jij bepaalt zelf wanneer en hoe vaak jij van 020 gebruik maakt. Wanneer jij het moeilijk hebt en even hulp wil, neem je contact met ons op. Daarom zijn wij 24/7 bereikbaar: samen met jou kijken we wat je op dat moment nodig hebt. De medewerkers van 020 kunnen je helpen om deze stap te zetten en kijken met je mee wat je nodig hebt.


020 trekt mij echt door zware momenten heen, wat ik uiteindelijk natuurlijk ook zelf doe door uit mezelf 020 in te schakelen.
Rosanna, 20 jaar

 

Lidmaatschap

Jouw hulpverlener meldt jou aan bij 020. Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we met jou en je ouders of verzorgers waarbij 020 jou kan helpen en wat je van ons kunt verwachten. Samen nemen we jouw signaleringsplan door. Dit plan heb je meestal al eerder met je hulpverlener opgesteld. Hierin staat welke spanningssignalen jij kent, wat jij zelf kunt doen als de spanning oploopt en welke ondersteuning jij nodig hebt. Natuurlijk laten we je in het kennismakingsgesprek ook de afdeling zien en kan je al je vragen stellen. 

Kosten/verzekering

De ondersteuning van 020 is gratis. Er zijn geen kosten voor jou, je ouders of verzorgers en ook niet voor je hulpverlener. Omdat de ondersteuning van 020 bovendien buiten de zorgverzekering valt, heeft het geen gevolgen voor je eigen risico.  

Afstemming met de hulpverlener 

In overleg met jou, informeren we jouw hulpverlener wanneer jij gebruik hebt gemaakt van 020. Hij of zij blijft verantwoordelijk voor de hulpverlening aan jou.

Aanmelden 

Je hulpverlener meldt jou aan bij 020-aanmeldingen@levvel.nl via het aanmeldformulier en een signaleringsplan.

Vragen? 

Ben je een jongere? Neem contact op met je hulpverlener. 

Ben je hulpverlener? Neem contact op met: 

  • Jamila Flantua:  06 43447444  bereikbaar op maandag en dinsdag
  • Annuska Sheikrojan: 06 24775017   bereikbaar op donderdag en vrijdag

 

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.