klusvrijwilliger Bob
Mijn verhaal
Bob van Kampen, klusvrijwilliger

Jongeren helpen verhuizen of klussen in hun nieuwe woning

Verhaal

“Ik maak graag tijd om mensen te helpen, ondanks dat ik soms druk ben met mijn eigen werk.”  - Bob van Kampen

“Ik hou van klussen en deed dit altijd naast mijn werk. Toen ik minder ging werken, wilde ik die tijd benutten. Ik zocht vrijwilligerswerk en kwam bij Levvel terecht door onze ervaring als pleegouders. Mijn vrouw en ik hebben in totaal 14 kinderen opgevangen, voor korte en lange tijd. Onze (pleeg)dochter Samantha heeft zich een tijd als vrijwilliger ingezet voor Levvel. Mijn vrouw Renée en zoon Niels werken beiden bij Levvel. Het is dus niet toevallig dat ik meteen aan Levvel dacht. Wij grappen wel eens dat we met een busje naar het werk kunnen! Na mijn aanmelding kwam ik in contact met Niki Broeder en spraken we over wat ik allemaal kan betekenen, zoals timmeren en elektriciteit aanleggen, maar ook verbouwingen. 

Wat ik het leukste vind aan mijn werk als vrijwilliger is de afwisseling. Ik heb schuttingen geplaatst bij mensen waar de kinderen wegliepen uit de tuin en kamers voorzien van isolatie. Ik ben nu ergens bezig met een schuur die als slaapkamer wordt ingericht. Geen enkele klus is hetzelfde en dat vind ik geweldig. Ik ben op mijn best als ik kan improviseren, vooral als er weinig geld is. Vaak halen we spullen van Marktplaats, zodat het niet veel kost. Ik vind het leuk om met weinig middelen iets moois te maken. En als ik mensen help, denken we samen na over wat kan. Stap voor stap lossen we het op. 

Ik heb eens een gezin geholpen dat veel schade in huis had door geweld. Dingen waren kapot, zoals het licht en het slot van de voordeur. Elke keer als ze dat zagen, kwam dat trauma naar boven. In een paar uur tijd heb ik alles gerepareerd. Dit gaf het gezin veel rust. Het mooiste is om te zien hoe kleine dingen een groot verschil maken voor mensen.

Als je twijfelt of je vrijwilliger wilt worden bij Levvel, probeer dan eens een dagje mee te lopen! Ik vind het leuk om mensen daarin te begeleiden. Of je nu kan boren, schilderen, sjouwen, of een kast in elkaar kan zetten, jouw hulp is waardevol. Samenwerken maakt het werk lichter en gezelliger. We leren van elkaar, en zelfs kleine dingen maken een groot verschil. Je hoeft niet alles te kunnen, als je maar wilt helpen. En wie weet, misschien ontdek je dat je handiger bent dan je dacht!”

Word vrijwilliger bij Levvel