Vrijwilliger, iets voor jou?
Waar ben jij goed in en waar word je blij van? Met jouw vaardigheden maak je als vrijwilliger het verschil voor kinderen, jongeren en gezinnen die specialistische jeugdhulp krijgen van Levvel. Zij hebben vaak last van mentale klachten, gedragsproblemen, of komen uit een onveilige thuissituatie. Sommige kinderen en jongeren, komen dagelijks naar een behandelafdeling of wonen voor korte of lange tijd bij Levvel.
Wat ga je doen?
Wat je gaat doen hangt af van jouw wensen, interesses en de plek die we hebben. Tijdens een kennismakingsgesprek onderzoeken we wat bij jou past.
Voorbeelden van wat je kan doen:
Klussen Sommige jongeren en gezinnen hebben een klein sociaal netwerk, maar hebben wel hulp nodig bij het opknappen van een kamer of woning.
Activiteiten Op de leefgroepen zijn extra handen welkom. Bijvoorbeeld om een spelletje te spelen, samen te koken, of te sporten. Of ga met een jongere op pad voor een wandeling of uitstapje.
Huiswerkbegeleiding Sommige kinderen en jongeren hebben behoefte aan extra hulp en aandacht tijdens het maken van hun huiswerk. Bijvoorbeeld bij het plannen, of ondersteuning bij een vak dat ze moeilijk vinden.
Deeltijdpleegzorg in het weekend of in de vakantie. Zo krijgen ouders even wat ‘rust’ en escaleren situaties minder snel. Daardoor kan een kind toch thuis blijven wonen. Vakantiepleegzorg kan voor 1 keer. Bij weekendpleegzorg is het kind meestal 1 of 2 keer per maand een weekend bij jou, soms ook een dag doordeweeks. En eventueel tijdens een vakantie. Meer over pleegzorg
Wie zoeken we?
Mensen van alle leeftijden kunnen vrijwilliger worden, van studenten tot pensionado’s. Het belangrijkste is dat je stevig in je schoenen staat en dat je je goed kunt inleven in een ander. In een kennismakingsgesprek onderzoeken we welk vrijwilligerswerk bij jou past.
Wat staat er tegenover?
Met jouw hulp maak je het verschil. Je krijgt daarvoor een vrijwilligersvergoeding volgens de regels van de Belastingdienst. Voor (weekend)pleegzorg gelden aparte regels.
Interesse?
Vul direct het aanmeldformulier in, of lees eerst de stappen hieronder.
Dat doe je via het formulier op deze pagina.
Voor (deeltijd)pleegzorg ga je naar Pleegouder, iets voor jou?
Binnen 2 weken neemt de vrijwilligerscoördinator contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens het gesprek onderzoeken jullie wat jou leuk lijkt om te doen, wat je wil bijdragen en welke ervaring je wil opdoen.
De vrijwilligerscoördinator zoekt een plek voor je binnen Levvel. Soms vinden we die al binnen een week, andere keren duurt het wat langer.
Plek gevonden? Dan neemt ze contact met je op om de plek te bespreken. Als je enthousiast bent plannen we een kennismakingsgesprek met een hulpverlener en een jongere of groep.
Hebben jullie een klik? Dan word je officieel vrijwilliger bij Levvel.
We maken je vrijwilligerscontract en vragen een VOG voor je aan. Na zo’n 2 tot 3 weken is alles rond en kun je starten.
Wat jongeren zeggen
Jongeren zijn blij met vrijwilligers omdat zij een andere rol hebben dan hulpverleners. Vrijwilligers betekenen voor jongeren contact met de ‘echte’ wereld. Sommige jongeren hebben namelijk bijna alleen maar contact met hulpverleners.
“Ik ging op kamers en moest heel snel verhuizen. Gelukkig hielp Richard me bij het leggen van de vloer. Dat was me zelf nooit gelukt.”
“Met Sam kan ik gewoon even gamen, zonder dat hij me moeilijke vragen stelt.”
“Ik ben blij dat Clarice gewone-mensentaal met me praat, de rest van de volwassenen hier praat als een therapeut.”