vader en zoon troost
image/svg+xml

Centrum voor Trauma en Gezin

Het centrum voor Trauma en Gezin is een van 3 afdelingen van Levvel die een TOPGGz keurmerk hebben. En daar zijn we trots op!

TOPGGz afdeling
Logo TOPGGz erkend

Voor kinderen, jongeren en gezinnen

Het centrum voor Trauma en Gezin is de plek voor kinderen en jongeren met moeilijk behandelbare, complexe of zeldzame aandoeningen op het gebied van trauma- en stressklachten, kindermishandeling en (onveilige) problematische gezinssituaties.

Wij zijn er voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar uit heel Nederland. En voor hun (pleeg/adoptie)gezinnen. Want die hebben soms ook extra ondersteuning nodig. 

Voor professionals

Wij zijn er ook voor zorgprofessionals. Twijfel je over de behandeling of diagnostiek van een kind of jongere met deze klachten? Onze specialisten kunnen ondersteunen met consultatie bij de triage, diagnostiek en behandeling. Zo zorgen we er samen voor dat we passende hulp bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De behandeling

Wij vinden het belangrijk om hulp te bieden die het beste bij jou en je problemen past. Daarom is een behandeling bij het centrum voor Trauma en Gezin altijd maatwerk. Niet te licht of te zwaar en niet te kort of te lang. Wij bieden met name poliklinische behandelingen, waarbij verschillende innovatieve behandelmethodes worden ingezet. 

Aanmelden

Om hulp te krijgen bij het centrum voor Trauma en Gezin, moet je eerst bij ons worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat. Het kan ook zijn dat je ouders jou aanmelden met een verwijsbrief van bijvoorbeeld je huisarts of een andere hulpverlener. 

Meer informatie over aanmelden

Wetenschappelijk onderzoek

Naast de diagnostiek en behandelingen, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek helpt ons om de diagnostiek en behandelingen te verbeteren. Het wetenschappelijk onderzoek doen medewerkers van Levvel samen met medewerkers van onder andere de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam UMC. 

Meer weten over onze (promotie)onderzoeken, publicaties en innovaties?
Op ons kennisplatform Levvel Up lees je er alles over.

Onderzoeken, publicaties centrum voor Trauma en Gezin

Meer weten?

Meer informatie over het centrum voor Trauma en Gezin vind je op de website van Stichting Topklinische GGz.
 

Onze andere TOPGGz afdelingen