vader en zoon troost
image/svg+xml

Centrum voor Trauma en Gezin

Het centrum voor Trauma en Gezin is een van 3 afdelingen van Levvel die een TOPGGz keurmerk hebben. En daar zijn we trots op!

TOPGGz afdeling
Logo TOPGGz erkend

Voor kinderen, jongeren en gezinnen

Het centrum voor Trauma en Gezin is de plek voor kinderen en jongeren met moeilijk behandelbare, complexe of zeldzame aandoeningen op het gebied van trauma- en stressklachten, kindermishandeling en (onveilige) problematische gezinssituaties.

Wij zijn er voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar uit heel Nederland. En voor hun (pleeg/adoptie)gezinnen. Want die hebben soms ook extra ondersteuning nodig. 

Voor professionals

Wij zijn er ook voor zorgprofessionals. Twijfel je over de behandeling of diagnostiek van een kind of jongere met deze klachten? Onze specialisten kunnen ondersteunen met consultatie bij de triage, diagnostiek en behandeling. Zo zorgen we er samen voor dat we passende hulp bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen.

De behandeling

Wij vinden het belangrijk om hulp te bieden die het beste bij jou en je problemen past. Daarom is een behandeling bij het centrum voor Trauma en Gezin altijd maatwerk. Niet te licht of te zwaar en niet te kort of te lang. Wij bieden met name poliklinische behandelingen, waarbij verschillende innovatieve behandelmethodes worden ingezet. 

Aanmelden

Om hulp te krijgen bij het centrum voor Trauma en Gezin, moet je eerst bij ons worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat. Het kan ook zijn dat je ouders jou aanmelden met een verwijsbrief van bijvoorbeeld je huisarts of een andere hulpverlener. 

Meer informatie over aanmelden

Consultaties en second opinions

Professionals kunnen contact met ons opnemen voor consultaties en second opinions op het gebied van triage, diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met complexe problemen op het gebied van trauma/kindermishandeling en (onveilige) problematische gezinssituaties.

Elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur houden wij online spreekuur (via Teams).
Wil je iets aan ons voorleggen of met ons bespreken? Stuur ons een mail via:

vakgroeptgg@levvel.nl

Je ontvangt dan binnen een week een uitnodiging voor het online spreekuur.

Voor vragen over het aanmeldproces kan je contact op nemen met het aanmeldteam:

088 054 70 01
 

Contact

Meibergdreef 5
1105 AZ Amsterdam

Rijksstraatweg 145
1115 ZG Duivendrecht

088 054 70 00
vakgroeptgg@levvel.nl

Wetenschappelijk onderzoek

Naast de diagnostiek en behandelingen, doen wij ook wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek helpt ons om de diagnostiek en behandelingen te verbeteren. Het wetenschappelijk onderzoek doen medewerkers van Levvel samen met medewerkers van onder andere de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam UMC. 

Meer weten?

Meer informatie over het centrum voor Trauma en Gezin vind je op de website van Stichting Topklinische GGz.

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.