Thuismakers
image/svg+xml

Thuismakers

Hoe is het om voor een kind van een ander te zorgen, voor jou en voor jouw gezin? Wat kun je betekenen voor een pleegkind? En waarom besluit iemand om pleegouder te worden? 

Thuismakers valt twee keer per jaar op de mat bij onze eigen pleegouders. Maar we maken deze ook voor iedereen die interesse heeft in pleegzorg. 

 

Laat je inspireren 

Neem een kijkje op online platform Thuismakers 

of het lees magazine.

Thuismakers

'Houden van' is ook loslaten

Thuismakers wintereditie 2023

Zorgen voor een pleegkind is verwelkomen, omarmen en soms ook weer laten gaan. Het thema-artikel van deze editie gaat in op de emotionele kant van pleegzorg. Over hoe moeilijk afscheid nemen kan zijn en de ondergeschikte rol die je als pleegouder hebt.

Thuismakers

Maak kennis met Ischa en Samantha waar sinds het voorjaar naast hun eigen dochter Ilana en pleegzoon Jayson, nu ook Meyra woont.  

Lees het interview met Sergio Veyent, voormalig gastheer van tv-programma First Dates, over de zoektocht naar zijn roots waarover hij het boek Het land van onverwagt schreef.

Of duik in de ervaringsverhalen van onder andere pleegvader Jeroen, onze vaste columnist én pleegkind Cas of pleegzorgwerker Heleen die ondersteuning biedt bij gezinnen die een kind in hun huis en hart hebben opgenomen. 

Bestel Thuismakers

Lees Thuismakers

Download Thuismakers