1162939073 echtelijke ruzie
image/svg+xml
Thema

Veel conflicten met je ouders

Problemen bij het opvoeden en opgroeien

Hebben jij en je ouders veel ruzie? Weten jullie niet goed hoe jullie met elkaar moeten omgaan? Dan kan dat voor veel stress zorgen. Bij jou én bij je ouders of opvoeders. Misschien hebben zij het gevoel: ik kan mijn kind niet aan. Of misschien maak jij je juist zorgen over je ouders. Zijn er bijvoorbeeld problemen met geld? Of met huisvesting? Of zijn er psychische problemen? Wij helpen jou en je ouders weer op weg.

Veel conflicten met je ouders

Zo kunnen wij je helpen

Samen met jou en je ouders of opvoeders bekijken we hoe we jullie het beste kunnen helpen. Elk probleem én elk gezin is weer anders. Een oplossing is er niet zomaar, daar moet je hard voor werken met elkaar. Wij kunnen jullie als gezin hierin ondersteunen.

Onze hulp bestaat bijvoorbeeld uit: 

 • Therapie voor het hele gezin. Thuis, of op een locatie van Levvel. Hier leren jullie hoe jullie beter met elkaar om kunnen gaan. En hoe jullie thuis beter kunnen communiceren. 
  • Soms komt een hulpverlener van Levvel bij jullie thuis langs. Om te kijken hoe het thuis gaat, wat er anders zou kunnen en waar jullie hulp bij nodig hebben. Met elkaar zorgen we ervoor dat het thuis weer beter gaat.
  • Soms komt een hulpverlener van Levvel ook op school of op de opvang langs. Om te kijken hoe het gaat. En om tips en adviezen aan jou en je ouders of opvoeders te geven. 
  • Persoonlijke hulp, waarbij je leert omgaan met nare herinneringen of gevoelens. Voor jou, of juist voor je ouders.
 • Intensieve hulp en begeleiding voor het hele gezin thuis. Bijvoorbeeld bij het opvoeden, geldzaken, huisvesting, school en werk. Zodat je ouders of opvoeders weer grip krijgen op de situatie thuis. En ze de opvoeding weer aankunnen.  
    
 • Training voor ouders of opvoeders. Als je ouders zich bijvoorbeeld machteloos voelen en de ruzies in het gezin willen verminderen. De methode Geweldloos verzet kan dan helpen om de relaties in het gezin te verbeteren. 
 • Tijdelijke opvang. Zijn de problemen thuis erg groot? Dan kan het voor jouw veiligheid beter zijn als je tijdelijk ergens anders woont. Je kunt dan terecht in een groep, gezinshuis of een pleeggezin