ervaringsverhaal jonge jongen in klas
image/svg+xml
Thema

Moeite hebben met leren

Vastlopen op school

Gaat leren niet zo goed, terwijl je wel je best doet? Haal je minder goede cijfers dan verwacht, terwijl je wel veel huiswerk maakt? Misschien word je er droevig of wanhopig van. Klop dan eens bij ons aan. Het kan zijn dat je moeite hebt met leren. Of dat jij informatie op een andere manier verwerkt. Wij helpen je graag.

Moeite met leren

Zo kunnen wij je helpen

Vaak is het nodig om eerst goed te onderzoeken wat er precies aan de hand is. We verzamelen zoveel mogelijk informatie over jouw klachten en jouw situatie. We praten met jou en je ouders en we vragen jullie om vragenlijsten in te vullen. Ook krijg je taakjes. Daarmee krijgen we een beeld van hoe jij leert, en hoe je informatie verwerkt. We zien wat er niet zo goed lukt. En wat er juist wél lukt! 

Daarna kijken we welke hulp het beste bij jou past. Dat doen we altijd samen met jou en je ouders of opvoeders. En we werken samen met je leerkracht of mentor. Want met elkaar kunnen we jou beter helpen. De hulp is voor iedereen weer anders.

Onze hulp bestaat bijvoorbeeld uit:

  • Training en begeleiding
    • Een training waarbij je leert om je huiswerk beter te plannen en organiseren.
    • Training en begeleiding bij concentratie- en geheugenproblemen. Je leert hoe je dingen beter kunt onthouden, en hoe je je niet laat afleiden. Ook leer je handige trucjes en ezelsbruggetjes. Je kan de training alleen doen, of in een groep met andere kinderen. Onder begeleiding van een coach, op school, of gewoon thuis op de computer. Net wat bij jou past.
    • ​​​​​​Trainingen die je helpen om beter te functioneren in de klas. Je zit dan samen met 6 andere kinderen in een speciale trainingsklas.
    • Een faalangsttraining, als je bang bent om het niet goed te doen.
  • Cognitieve gedragstherapie. Je leert hoe je je negatieve gedachten of gedrag kunt veranderen. 
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.