jongetje met rugzak en gele jas
image/svg+xml
Thema

Het is thuis niet veilig

Geweld, mishandeling, misbruik, verwaarlozing

Is het niet veilig bij jou thuis? Word jij, of een familielid, thuis bijvoorbeeld geschopt of geslagen, gepest of uitgescholden? Of zit er een familielid aan je terwijl je dat niet wil? Krijg je weinig aandacht thuis? Of kunnen je ouders niet goed voor je zorgen? Dan kan het moeilijk zijn om daarover te praten. Zeker als die persoon voor jou belangrijk is. Maar het is wél heel belangrijk dat je dat doet. En bedenk: dit soort dingen zijn nóóit jouw schuld.

Onveilig

Zo kunnen wij je helpen

Jouw veiligheid is het allerbelangrijkste. We regelen dus eerst dat jij veilig bent. En we kijken samen met jou, en eventueel je ouders of opvoeders, hoe wij jullie kunnen helpen.

Onze hulp bestaat bijvoorbeeld uit:

  • Intensieve hulp en begeleiding thuis. Bijvoorbeeld bij het opvoeden, school, werk en andere dagelijkse dingen. Zodat je ouders weer grip krijgen op de situatie thuis en op de opvoeding. En dat thuis weer een veilige plek wordt.
  • Verwerken van nare herinneringen en gevoelens. Er zijn speciale behandelingen die je daarbij kunnen helpen, zoals EMDR.      
  • Tijdelijke opvang. Zijn de problemen thuis erg groot? Dan kijken we samen of je misschien tijdelijk ergens anders kunt wonen. Bijvoorbeeld in een woongroep of gezinshuis. Of in een pleeggezin.