Regenboog vlag LHBTI
image/svg+xml
Gepubliceerd op 26 oktober 2020

We hebben de Roze Loper weer binnen!

Voor de derde jaar op rij hebben we de Roze Loper in de wacht gesleept!

Nieuws

Wat is de Roze Loper?

”De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie en inclusie van LHBTI’s in zorg- en welzijn instellingen te bevorderen. De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie en inclusie van LHBTI’s in zorg- en welzijn instellingen te bevorderen. De Roze Loper is een officieel keurmerk, dat wordt uitgereikt na een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg- gevolgd door een audit door een onafhankelijke Certificerende Instelling. Cliënten voelen zich bij een Roze Loper organisatie meer gezien, voelen zich veilig en geaccepteerd in hun seksuele en genderidentiteit.”, staat er o.a. op de site van Rozezorg.nl.

Ruime voldoende

Met het kwaliteitsteam en het seksuele- en genderdiversiteitsteam (voormalig Spirit Verschilt) is er hard gewerkt om ook dit jaar het kwaliteitskeurmerk te mogen ontvangen. En het was spannend, want dit jaar werd ook het (voormalig) Bascule-deel van de organisatie onderzocht. Uiteindelijk scoorden we op vrijwel alle criteria ruim voldoende en gaan we met enkele punten van verbetering aan de slag de komende tijd!

Diversiteit, verbinden en verschil, loopt als rode draad door het beleid heen. Het is te zien hoe dit in het afgelopen jaar verder is ontwikkeld

— KEURMERKINSTITUUT
 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.