jongen met pet en hoodie
image/svg+xml
Gepubliceerd op 19 juli 2021

Uitbreiding hulp voor jongeren met een licht verstandelijke beperking

Samen met de gemeenten uit de regio hebben wij besloten om het grootste deel van de jeugdzorgorganisatie Levvel5 bij Levvel onder te brengen.

Nieuws

Levvel5 leed structureel verlies en het was daardoor niet mogelijk om zelfstandig verder te gaan. Voor de gemeenten en voor ons was het het belangrijkste dat de hulp voor de jongeren die door Levvel5 behandeld en begeleid worden, voortgezet zou worden, en dat de medewerkers hun baan zouden houden. Daarnaast kijken we samen met de gemeenten welke maatregelen we moeten nemen om de verliezen verder te beperken. Door het grootste deel van Levvel5 te integreren in Levvel rekenen we erop dat we de hulp kunnen voortzetten. Ook dit doen wij in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten. Wij hebben de jongeren, hun ouders en de medewerkers geïnformeerd over wat deze veranderingen voor hen inhouden.

De komst van de medewerkers van Levvel5 naar Levvel betekent een uitbreiding van onze expertise op het gebied van de behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking; en hun gezinnen. De expertise van de Levvel5 medewerkers vormt een waardevolle aanvulling op de expertise die wij al in huis hadden op het gebied van de hulp aan kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking én psychische problemen. Zo kunnen we kinderen, jongeren en gezinnen nog beter helpen.