magazine samen 2023 cover
image/svg+xml
Gepubliceerd op 28 september 2023

Magazine Samen: de kracht van samenwerken met kinderen, jongeren en (pleeg)ouders

Bij Levvel nodigen we kinderen, jongeren en (pleeg)ouders uit om hun verhalen te delen en met ons samen te werken. We streven ernaar om voor iedereen een passende aanpak te vinden en gebruiken wat we van hen leren om onze zorg te verbeteren. Elk jaar brengen we een special magazine uit genaamd ‘SAMEN’, waarin we laten zien wat we samen met kinderen, jongeren en (pleeg)ouders doen. En ook dit magazine is samen met hen gemaakt!

Nieuws

In het magazine vind je allerlei voorbeelden van hoe we afgelopen jaar deze samenwerking zijn aangegaan. Denk aan (kunst)projecten en nieuwe initiatieven zoals een vintage kledingshop en interviews met jongeren, (pleeg)ouders en ervaringsdeskundigen.
 

Een greep uit de inhoud

‘Het onderlinge contact en het bespreken van onze ervaringen. Wij putten daaruit steun en kracht. En we hebben met elkaar afgesproken ook actief iets bij te dragen, terug te geven’ - een van de vrijwilligers en ouders van participatiegroep ‘t Hart.

‘Ik herinner mij het verleden, maar gun mezelf een toekomst’ - een deelnemer aan het Rotterdamse vervolg op fotografie project ‘Getekend door het leven’.

‘Niets heeft tot nu toe zo'n positief effect gehad als het inzetten van ervaringskennis. Er gaat nog heel veel verbeteren in de psychiatrie dankzij deze verschuiving.’ - een deelnemer aan de training Werken met je ervaring en hoe zij wat ze heeft geleerd nu toepast.

‘Omdat het én gezellig is én zinvol én leerzaam’ - een jongere over meedoen aan de Jongerenraad.

‘Mijn motto is: van hard werken naar hartwerken’ - een ervaringsdeskundige over haar werk bij Atlantis.

 

Benieuwd geworden?

Het magazine is uiteraard te vinden (in fysieke vorm) in de wachtruimtes van Levvel, maar is ook online te bekijken.

Magazine Samen 2023

Deel het online magazine vooral met collega’s, jongeren en (pleeg)ouders om verder te inspireren. En wie weet doet één (of meer) van hen volgend jaar ook mee met een tof project en/of staan zij in het magazine!

Ben je in zorg bij Levvel en wil je graag iets vragen of sparren over jouw eigen ideeën op het gebied van samenwerken? Laat het weten via

MEP@levvel.nl