Kamers met aandacht
image/svg+xml
Gepubliceerd op 14 mei 2021

Jongeren op ‘Kamers met aandacht’

Amsterdamse jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die na het verblijf bij Levvel niet helemaal zelfstandig kunnen wonen, kunnen met behulp van stichting Kamers met Aandacht op zoek naar kamers bij particulieren. De bedoeling is dat de jongeren, met begeleiding door de verhuurder en Levvel, voldoende vaardigheden en een netwerk opbouwen om helemaal zelfstandig te wonen. 
 

Nieuws

Wethouder Simone Kukenheim (Jeugd), gemeente Amsterdam: ‘Als je net op eigen benen staat, heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden om een goede start te maken in het leven. Veel kwetsbare jongeren hebben dat sociale vangnet niet en krijgen geen hulp vanuit het eigen netwerk. Met behulp van Kamers met Aandacht en Levvel kunnen kwetsbare jongeren nu zelfstandig leren wonen met informele steun van een huisgenoot. Dit voegt iets toe aan de bestaande uitstroommogelijkheden voor jongeren in een kwetsbare positie.’

Heb jij een kamer vrij – met aandacht?

Iedereen kan een ‘kamer met aandacht’ aanbieden en iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden. De verhuurder en de jongere worden zorgvuldig gematcht. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ die wil bieden en overlegt op welke wijze dit gebeurt. 

Kamers met Aandacht maakt gebruikt van tijdelijke huurovereenkomsten van minimaal 1 jaar, maar indien mogelijk langer. Huurprijzen mogen niet hoger zijn dan geadviseerd door de landelijke huurcommissie en bedragen nooit meer dan 450 euro incl. De jongeren kunnen de huur maandelijks voldoen, hebben een dagbesteding en geen verslavingsproblematiek.

Heb jij een kamer vrij, of ken je iemand die een kamer vrij heeft – met aandacht? Kijk voor meer informatie op kamersmetaandacht.nl.

In de media

Kamers met Aandacht verschijnt in de media! Hier lees je bijvoorbeeld een groot artikel in de Telegraaf, met Tessa Blom, kinder- en jeugdpsycholoog en coördinator Kamers met Aandacht in Amsterdam. 
 

Misschien vind je dit ook interessant