Levvel terugblik 2023
Levvel helpt kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in complexe situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. We combineren wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en ervaringskennis. We bieden een breed scala aan hulp: van opvoedondersteuning tot (hoog)specialistische jeugdhulp, complexe psychiatrische zorg, TOPGGz en acute hulp. We komen bij kinderen en gezinnen thuis, maar bieden ook dagbehandeling, poliklinische hulp, pleegzorg, gezinshuizen of een verblijfsvorm bij Levvel.
Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en zelfs complexe psychiatrische zorg.
Levvel werkt zowel in Amsterdam, als daarbuiten. Wij bieden hulp zoveel mogelijk in de buurt van de jongere en het gezin.
- Amsterdam
- Amstelland
- Zaanstreek-Waterland
- Haarlemmermeer en Zuid-Kennemerland/IJmond
- Gooi en Vechtstreek
- Amstelveen-Aalsmeer
In 2023 kregen 7.000 kinderen, jongeren en gezinnen hulp van Levvel.
Circa 50 procent van de jongeren die wij helpen is in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Een kwart is ouder dan 18 jaar en een kwart jonger dan 12.
Deze hulp kregen zij:
Jeugdhulp 62%
Jeugd-ggz 49%
LVB-hulp 3%
Dat is samen meer dan 100%, omdat sommige kinderen en jongeren meerdere soorten hulp krijgen.
Pleegzorg
- 1302 pleegkinderen
- 1153 pleeggezinnen
- 118 kinderen wonen verdeeld over 41 gezinshuizen
In 2023 werkten 2317 mensen bij Levvel, 122 stagiaires en 67 vrijwilligers.
9 zij-instromers kwamen in dienst bij Levvel.
Bij Levvel verbinden we praktijkkennis, wetenschappelijke kennis en de kennis van ervaringsdeskundigen.
Wie leidden wij op in 2023?
- 53 psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en orthopedagogen
- 9 zij-instromers
en we bieden
- 56 SKJ-geaccrediteerde opleidingen/trainingen
- 6 NVO/NIP-geaccrediteerde opleidingen/trainingen
Wetenschappelijk onderzoek
- 71 wetenschappelijke publicaties
- 10 promoties
- 42 promovendi
Ongeacht kleur, religie, gender of op wie je valt. Wie je ook bent, iedereen is van harte welkom bij Levvel. Of je nu hulp krijgt, medewerker, stagiair of vrijwilliger bent.
Feestdagen
Sinds 2023 kunnen medewerkers een standaard feestdag inruilen voor een zelfgekozen feestdag.
Kennisdeling
Er zijn diverse evenementen georganiseerd gericht op bewustwording, kennisdeling en netwerken. Zoals de Levvel Iftar, de herdenking van de afschaffing van de slavernij, het cultuurkwartet, bijeenkomst over intergenerationeel trauma vanuit Molukse blik.
UniQ
In 2023 startte UniQ, speciaal voor LHBTI+-jongeren met vragen over hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Binnen UniQ werken ambulant hulpverleners van Levvel en Qpido samen.
Bij Levvel werken we samen via medezeggenschap en participatie. Belangrijk is dat er gelijkwaardigheid is in ons contact met gezinnen in de hulpverlening. Dit betekent niet alleen dat hulpverleners kennis delen, maar ook dat we kennis verzamelen bij gezinnen.
Wij vinden het belangrijk dat meepraten, meedenken en meebeslissen plaatsvindt daar waar het nodig is.
Zo zijn er in totaal 4 raden voor kinderen, jongeren, ouders en pleegouders.
Ervaringsprofessionals
Ervaringsprofessionals vormen een brug tussen jongeren, ouders en hulpverleners. Inmiddels werken 7 geregistreerd ervaringsprofessionals bij Levvel.
Projecten voor en door jongeren
Levvintage
Mooie kleding wordt ingezameld, zodat ouders, jongeren en medewerkers goedkoop kunnen shoppen. Ook organiseerden zij een modeshow en een talkshow in Pakhuis de Zwijger.
Meer projecten
"Ik ben heel dankbaar en blij met alle hulp die ik heb gekregen. Het heeft knopen doorgehakt waardoor ik weer verder kon."
"Ik ben heel blij met de hulp, ze heeft mij echt goed begrepen."
"Ik had nooit verwacht dat hulp zou kunnen helpen. Ik ben heel blij dat ik het toch gedaan heb want ik wilde eigenlijk helemaal niet omdat ik moeite heb met praten met vreemden. Alles is zoveel beter geworden."
Wensen van jongeren
"Ik wil graag meebeslissen over dingen. Soms zijn dat kleine dingen, zoals het plannen van de datum en tijd van een afspraak. Bij het maken van afspraken zijn de agenda’s van de hulpverleners altijd leidend."
"Er werd vooral naar mijn ouders geluisterd. Praat niet óver mij, maar mét mij."
De kwaliteit van hulp is belangrijk, daarom laat Levvel zich keuren door externe beoordelaars.
TOPGGz-erkend
TOPGGz staat voor hoogspecialistische hulp, in combinatie met wetenschappelijk onderzoek en continue ontwikkeling van een vakgebied. 3 afdelingen van Levvel zijn TOPGGz-erkend:
Complexe gedragsstoornissen en Forensische jeugdpsychiatrie
De Roze Loper
De Roze Loper is een keurmerk voor zorg- en welzijnsorganisaties die zich inzetten voor de sociale acceptatie van seksuele diversiteit.
HKZ-keurmerk
Levvel voldoet aan de eisen van het HKZ-keurmerk. Dat betekent dat wij onze zaken intern op orde hebben, jongeren en gezinnen centraal stellen en hulpverlening voortdurend verbeteren. In 2023 ontvingen wij wederom het certificaat.