image/svg+xml

Spoedhulp (ouders)

Informatie voor ouders

In uw gezin is het op dit moment niet veilig. Daarom krijgt u spoedhulp. Dat betekent dat u 4 weken lang hulp krijgt van de spoedhulpwerkers van Levvel. Zij komen bij u thuis. Samen met uw gezin zorgen zij dat het weer veiliger wordt. Daarna onderzoeken zij met u en uw directe omgeving, wat er nodig is om uw thuissituatie op lange termijn veilig te houden.

Wat gaat er gebeuren?

Eerst is er een startgesprek bij u thuis. Bij dat gesprek is een spoedhulpwerker van Levvel en uw verwijzer. Met verwijzer bedoelen we de hulpverlener die u heeft aangemeld bij Levvel. Tijdens het startgesprek onderzoeken we samen wat er aan de hand is en wat u nodig heeft.

Vervolgens komt de spoedhulpwerker een paar keer per week bij u op bezoek. Jullie maken daarvoor afspraken op doordeweekse dagen, overdag. Tijdens de afspraken krijgt u hulp om de situatie in uw gezin te stabiliseren (veilig te maken). Jullie onderzoeken wat de oorzaken zijn van de onveiligheid in uw gezin. En jullie maken samen een plan voor de toekomst. Zodat de situatie voor alle gezinsleden verbetert.

Na afloop van het spoedhulptraject gaat de verwijzer samen met u op zoek naar passende hulp voor de langere termijn.

 

Wie is Levvel?

Levvel helpt kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en zelfs complexe psychiatrische zorg.

 

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw spoedhulpwerker. Heeft u die gegevens nog niet? Dan kunt u contact opnemen met de hulpverlener die u heeft aangemeld bij Levvel.

Meer informatie: www.levvel.nl/hulp-bij-een-acute-crisis

 

 

 
Vragen? Misschien vind je bij veelgestelde vragen het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.