image/svg+xml

IPG: Intensieve pedagogische gezinsbegeleiding

Informatie voor jongeren en gezinnen

Zijn er bij jullie thuis veel (onderlinge) spanningen en ruzies en lukt het jullie niet meer deze op te lossen? IPG-coaches komen aan huis bij gezinnen met kinderen tot 23 jaar.  

De oorzaken van spanningen en ruzies verschillen per gezin. Ze kunnen bijvoorbeeld komen door opvoedproblemen, gezondheid, school, werk, geld, wonen, verslaving of problemen met de politie. Als jullie gezin problemen heeft op meerdere van deze gebieden, is het moeilijk om dat zelf op te lossen. Er komen steeds nieuwe problemen, zonder dat je weet hoe dit kan laten stoppen. 

Vaak is er al meer hulpverlening betrokken (geweest) en weet je niet meer wie wat doet en deed. IPG zorgt dat ouders weer grip krijgen op het dagelijkse leven en iedereen zich weer prettig voelt in het gezin. Zo kunnen jullie als gezin weer op eigen kracht verder met behulp van jullie eigen omgeving.  

 

Wat doet de IPG-coach?

De IPG-coach komt 1 á 2 keer in de week bij je thuis en gaat met jullie in gesprek. Het is ook mogelijk om op een andere plek af te spreken waar je je prettig voelt, bijvoorbeeld op school, werk of op een kantoor van Levvel. Samen maken we inzichtelijk wat de vragen en problemen zijn en maken we een plan om hier mee aan de slag te gaan.

 

Wat is het doel van IPG

Alle gezinsleden kunnen zich positief ontwikkelen in een fijne thuisomgeving.  

 

Hoe werkt IPG

De IPG-coach komt regelmatig bij jullie thuis en bespreekt wat jullie belangrijk vinden om aan te werken. Als je bijvoorbeeld vaak ruzie hebt met je ouders, kijken we waar dat vandaan komt. Misschien gaat het niet alleen om de ruzie op dat moment, maar omdat je je niet begrepen voelt of je hoofd vol zit met andere gedachten en gevoelens. Met het hele gezin maken we een plan om ervoor te zorgen dat iedereen de hulp krijgt die nodig is. We maken afspraken en kijken wie uit je eigen omgeving kan helpen, zodat alle gezinsleden zich weer beter voelen.

 

Hoe vaak zien jullie de coach?

De coach komt 1 of 2 keer per week bij jullie op bezoek. Meestal voor een periode van 6 maanden.  

 

Waar zijn de afspraken met de coach?

De coach komt zoveel mogelijk bij jullie thuis, maar telefonisch contact is ook mogelijk.  

 

Over Levvel

Levvel is specialist voor jeugd en gezin, werkzaam in Amsterdam en omstreken. Wij helpen kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en complexe psychiatrische zorg.