ervaringsverhaal
Mijn verhaal
Sanne, 21 jaar

"Je moet vooral zelf leren en doen"

Verhaal

Sanne komt uit een fijn en normaal gezin, maar het lukt haar niet om over haar problemen te praten. Ze reageert haar boosheid af op haar moeder. Het gaat thuis niet meer en haar ouders vinden het beter als zij tijdelijk het huis uit gaat. Sanne gaat wonen bij Marjo in een gezinshuis. In een gezinshuis maak je deel uit van het gezin van de ouder(s) die daar wonen. Hier lukt het Sanne wel om haar verhaal kwijt te kunnen. “Voor het eerst had ik het gevoel dat er aandacht voor mij was” zegt Sanne.

"Ik ging over andere dingen nadenken: hoe zie ik mezelf over een paar jaar?”

"In het gezinshuis was het duidelijk en rustig, dat vond ik heel fijn. Het voelt als een soort gezin, maar met meer afstand. Door de afstand kan ik meer hebben van Marjo dan van mijn eigen moeder". Sanne heeft geleerd om te gaan met haar boosheid, voor zichzelf op te komen en eerlijk te zijn. Door therapie is het Sanne gelukt om haar gevoel toe te laten en rustig te worden: "Ik ging over andere dingen nadenken: hoe zie ik mezelf over een paar jaar?”

Samen met Marjo heeft Sanne veel gesprekken gevoerd en naar een doel toegewerkt. Sanne en haar moeder hebben nu weer goed contact. Ze hebben van Marjo geleerd hoe ze op een andere manier dingen kunnen zeggen, ze hebben ook veel gepraat en dat heeft ervoor gezorgd dat ze nu goed contact hebben. De moeder van Sanne helpt haar nu met haar financiën, de rest kan Sanne zelf. Het gaat zelfs zo goed dat zij voor het eerst zelfstandig gaat wonen! “Uiteindelijk moet je het vooral zelf leren en doen” zegt Sanne.